Les dietes per als viatges dels consellers generals es queden en 100 euros diaris

Fins ara en rebien 130 i la junta de presidents ho ha aprovat aquest dilluns

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

La junta de presidents ha aprovat aquest dilluns el règim dels desplaçaments dels consellers generals a l’exterior. S’estableix un màxim de 100 euros per dia. S’entenen compreses dins d’aquest concepte les despeses relatives a manutenció, telèfon i desplaçaments locals i altres de personals. Les despeses suplementàries per atendre necessitats sobrevingudes o incidències produïdes durant el viatge es podran sotmetre a la consideració de la Sindicatura sol·licitant el seu abonament, degudament justificades i amb els comprovants de despesa corresponents. Fins ara els consellers general rebien 130 euros.

El passat mes de maig, la junta de presidents ja va aprovar els 100 euros diaris en concepte de dietes en els viatges dels consellers generals a l'estranger. De tota manera, el passat 9 de setembre, la subsíndica Meritxell Palmitjavila va explicar que s'estaven analitzant els viatges de les delegacions que s'han fet durant el mes de juliol abans de fer una proposta ferma. Pamitjavila ha indicat  que en aquells viatges es van detectar alguns desajustaments i que es van analitzar abans d'aprovar la quantitat definitiva. I aquesta no ha fet més que confirmar que els consellers s'hauran d'estrenyèr una mica el cinturó.

La junta de presidents també ha acordat reservar els dies  28 de novembre, 12 de desembre, 20 de desembre (Sant Tomàs), 9 i 23 de gener per tractar les iniciatives que estiguin disponibles pel Ple. Així mateix es reserven els dies 7 de novembre (a les 10 hores excepcionalment), 5 de desembre i 16 de gener per a dur a terme les sessions de preguntes amb resposta oral del Govern.

D'altra banda, en els propers dies els grups parlamentaris hauran de facilitar els noms dels candidats a formar part de la junta electoral de cara als comicis comunals del proper 15 de desembre. Finalment, s'ha acordat que Andorra assumeixi l’organització del Fòrum parlamentari dins dels actes de la Cimera iberoamericana durant la tardor del 2020.

 

 

 

Comentaris (7)

Trending