L’empresari Joaquim Miró rep una oferta del PS per encapçalar la territorial d’Andorra la Vella

Exconseller comunal de la capital a principi de la dècada de 1990, el màxim responsable de Tag System està valorant la proposta i malgrat portar anys de retir polític no descarta acceptar-la

-
-
L’empresari i exconseller del comú d’Andorra la Vella a principi de la dècada de 1990 Joaquim Miró Castillo és l’elegit pels responsables del Partit Socialdemòcrata (PS) per encapçalar la candidatura territorial que la formació hauria de presentar conjuntament amb Liberals d’Andorra a la capital. Miró està valorant la proposta rebuda i encara que no hauria donat una resposta definitiva a la direcció del partit que lidera Pere López.

Miró, llicenciat en Dret i especialment dedicat en l’actualitat a tirar endavant una firma del prestigi de la tecnològica Tag System, ha estat des de ben jove en l’òrbita de la socialdemocràcia al Principat. Fa anys, però, que està apartat de la primera línia política tot i haver aparegut com a suplent de les candidatures nacionals que el PS va presentar el 2009 i el 2011. No és actualment militant de la formació, on hi va arribar procedent de Nova Democràcia (ND), amb qui va concórrer en les eleccions generals del febrer 1997 fent parella amb Jordi Cinca ja per la parroquial de la capital.

Abans d’aquells comicis generals, i en plena efervescència de la seva activitat política, Miró va ser conseller comunal elegit en unes eleccions del 1991 formant part de l’equip del cònsol Lluís Viu. Tot el que portem de segle XXI, la seva activitat política ha disminuït de forma molt notable alhora que se centrava molt estrictament en el món empresarial. A banda de liderar Tag System també va ser fundador, juntament amb la seva esposa i el també expolític Albert Font, de la clínica privada Sant Vicenç d’Enclar.

Als 56 anys, Miró estaria allunyat de la primera línia política però no pas desconnectat d’allò que passa al país. Com a empresari hi està del tot en línia i, segons les fonts consultades veuria amb preocupació alguns dels rumbs que ha agafat el Principat els darrers anys. Seria candidable del PS tal i com ha avançat ‘ara.ad’. De fet, segons que han confirmat a l’Altaveu fonts properes a l’empresari, hauria rebut l’oferiment per part de la direcció socialdemòcrata i Miró l’estaria valorant.

Les mateixes fonts han indicat que malgrat que inicialment no s’hauria pas plantejat tornar a l’arena política, no hi ha tancat la porta. El número 1 de la territorial d’Andorra la Vella correspon triar-lo, segons els acords interns aparentment no escrits però sí explicitats, al PS. El tarannà de Miró i el seu perfil d’home de negocis de relatiu èxit no estaria gens mal vist, però, dins de l’actual direcció de Liberals, amb qui hauria de concórrer conjuntament en la circumscripció parroquial.

Comentaris

Trending