L'autòpsia haurà de confirmar que una fallada cardíaca ha causat la mort del tècnic de l'FC Andorra quan anava en bicicleta

Comentaris

L\'autòpsia haurà de confirmar que una fallada cardíaca ha causat la mort del tècnic de l\'FC Andorra quan anava en bicicleta
L\'autòpsia haurà de confirmar que una fallada cardíaca ha causat la mort del tècnic de l\'FC Andorra quan anava en bicicleta

L’autòpsia haurà de confirmar aquest divendres que una fallada cardíaca ha provocat la mort de l’entrenador urgellenc de futbol Emili Vicente quan ascendia amb bicicleta cap al coll de la Gallina, a Sant Julià. Un turista ha localitzat l’home, de 52 anys, estès al voral de la carretera pels volts de 3/4 d’11 del matí. Segons diverses fonts, se l’ha trobat en vida encara que inconscient. I tot i la ràpida presència dels equips de salvament no s’ha pogut fer res per reanimar-lo.

Notable esportista, consumat ciclista i entrenador de l’FC Andorra des del mes d’octubre, quan va dimitir Justo Ruiz, Emili Vicente havia nascut el 2 de gener del 1965 a la Seu d’Urgell, i era un destacat tècnic futbolístic en categories professionals i semiprofessionals de Catalunya. Havia estat especialment vinculat al Lleida, on tenia muntada part de la seva vida i hi juguen els seus fills. Vicente mateix va arribar a disputar un parell de temporades a la segona divisió espanyola amb el club de la capital del Segrià.

L’home havia passat ja el santuari de Canòlic i es dirigia en sentit coll de la Gallina, en una carretera duríssima i on molts dels ciclistes professionals al país preparen les competicions més importants -no obstant, aquelles corbes han vist passar el pilot del Tour i de La Vuelta espanyola. Pels indicis trobats a l’indret on s’ha localitzat Emili Vicente, la hipòtesi més plausible seria que hauria patit una indisposició que li hauria fet perdre el control de la bicicleta i hauria caigut o que, tot i tenint temps de posar momentàniament els peus a terra hauria acabat caient i anant a parar al voral de la via. 

El cap presentava un cop, però aparentment era compatible amb la vida. L’examen forense que han de fer durant la jornada d’aquest divendres els experts del departament de medicina legal haurà de determinar les causes exactes de la mort de l’entrenador de l’FC Andorra i, amb anterioritat, del Lleida o el Reus. La desaparició d’un home molt apreciat i estimat en un món tan complex com el del futbol ha commocionat el món de l’esport. Tant de l’andorrà com del català. A més, Emili Vicente era, encara ara, professor a l’Institut Nacional d’Educació Física (INEF) de Lleida, on ha format nombrosos andorrans.

El drama de la mort de Vicente arriba en un moment positivament molt delicat encara que, almenys així ho havia de ser, apassionant en el grup de Primera Catalana on milita l’FC Andorra. Justament, l’equip que fins ara havia dirigit Vicente s’ha de disputar aquest diumenge la possibilitat d’ascendir directament a Tercera Divisió o poder entrar a la promoció d’ascens. El calendari l’enfronta, aquest diumenge, al Sants barceloní. El club andorrà ja ha sol·licitat l’ajornament del partit.

Molt probablement, la petició serà atesa. I no serà només el partit Sants-Andorra el que s’haurà d’ajornar. També s’haurà de deixar per a un altre dia l’enfrontament previst entre l’Horta i el Lloret perquè aquests equips també es veuen immersos en la lluita per les places d’honor de la competició. 

Vicente, davant l’absència d’ofertes més atractives, va considerar una oportunitat de retrobar l’essència del futbol (més amateur del que havia estat acostumat durant molts anys) la proposta de l’FC Andorra, que el permetia tornar a la terra que l’havia vist néixer i amb la qual encara mantenia estrets vincles.

 

Comentaris

Trending