L'autòpsia confirma que una fallada cardíaca va causar la mort de l'entrenador Emili Vicente

Comentaris

L\'autòpsia confirma que una fallada cardíaca va causar la mort de l\'entrenador Emili Vicente
L\'autòpsia confirma que una fallada cardíaca va causar la mort de l\'entrenador Emili Vicente

L’autòpsia ha confirmat que una fallida cardíaca va ser la causa de la mort de l’entrenador de futbol Emili Vicente. L’actual tècnic de l’FC Andorra va patir dijous un defalliment mentre pujava en bicicleta la complicada costa de Canòlic en direcció al coll de la Gallina, una ruta que ha estat escenari d’etapes tant del Tour francès com de La Vuelta espanyola.

La prova forense ha estat practicada aquest matí a les instal·lacions hospitalàries pels experts del departament de medicina legal. I l’autòpsia hauria corroborat el que ja es pressuposava des de bon inici. Vicente va patir una fallada cardíaca i per això va perdre el control de la bicicleta i va caure al voral de la carretera, fent-se un cop al cap. L’impacte, però, no hauria estat mortal. Hauria estat l’atac al cor l’element determinant. 

Més enllà de les analítiques realitzades avui, i que han acabat pels volts de la 1 de la tarda, encara s’esperen els resultats d’altres proves practicades al cos de l’esportista, nascut a la Seu fa 52 anys i que, més enllà de ser entrenador de futbol i consumat ciclista, era també professor a l’INEF de Lleida, ciutat a la qual estava molt vinculat. De fet, va jugar dos anys a la segona divisió espanyola amb el club de la capital del Segrià, que també va entrenar en diferents etapes. Els seus dos fills formen part, actualment, de plantilles de l’entitat.

Emili Vicente va agafar les regnes de l’FC Andorra l’octubre passat, després de la dimissió de Justo Ruiz, i ha conduït l’equip a les places d’honor del seu grup de Primera Catalana. Justament, aquest diumenge s’havia de jugar un partit a Barcelona, contra el Sants, crucial per determinar si l’equip andorrà podia assolir l’ascens directe o classificar-se per a la promoció per pujar. L’enfrontament s’ha ajornat. Els partits Sants-Andorra i Horta-Lloret, on hi ha en joc totes les places abans esmentades, es disputaran el 4 de juny a les 12 hores

Vicente va ser localitzat dijous pels volts de 3/4 d’11 del matí per un turista que circulava per la zona de Canòlic, a Sant Julià de Lòria. Tot i la immediata mobilització dels equips sanitaris i de salvament no es va poder fer res per salvar la vida de l’home. Quan va ser trobat encara estava en vida encara que inconscient. Malauradament, ni tan sols es va haver de fer ús de l’helicòpter que es va traslladar a la zona per si calia evacuar el ferit. A la mateixa carretera es va haver de certificar la defunció de l’entrenador.

La mort d’Emili Vicente ha commocionat el món de l’esport, a Andorra, i, també, el futbol català, on l’urgellenc, que també havia passat per clubs històrics com el Balaguer, el Tàrrega, el Gavà o el Reus, era molt apreciat i altament estimat. Es preveu que la missa funeral per acomiadar Vicente es faci a la Seu d’Urgell, la ciutat on va néixer el 2 de gener del 1965. Previsiblement, la cerimònia de comiat serà aquest dissabte a les 4 de la tarda.

Comentaris

Trending