L'Audiència espanyola busca diners a Andorra de l'expresident madrileny Ignacio González

Comentaris

L\'Audiència espanyola busca diners a Andorra de l\'expresident madrileny Ignacio González
L\'Audiència espanyola busca diners a Andorra de l\'expresident madrileny Ignacio González

La justícia espanyola busca a Andorra diners de l’expresident de la comunitat madrilenya i antic braç dret d’Esperanza Aguirre al Partit Popular (PP) Ignacio González. El polític està empresonat en el marc de la denominada ‘operació Lezo’, que investiga el desviament de fons públics a través de la societat gestora i distribuïdora d’aigües Canal de Isabel II. L’Audiència nacional hauria tramitat cap al Principat la corresponent comissió rogatòria internacional (CRI) per tal que s’aclareixi si González té dipòsits en algun o alguns dels bancs del país. I si fos així, que es bloquegin, segons diversos mitjans de comunicació espanyols. En la mateixa petició de cooperació internacional també s’hauria sol·licitat, per exemple, que es practiqués algun registre al Principat.

Els investigadors espanyols pensen que González i un dels seus homes de confiança i ara també empresonat, l’advocat Edmundo Rodríguez, podrien haver desviat diners cap a Andorra procedents de l’empresa pública, doncs fruit de la investigació preliminar duta a terme, la UCO semblaria vincular l’activitat de l’advocat madrileny amb la d’un altre client seu que podria haver disposat de comptes al Principat. El desfalc del Canal d’Isabel II està xifrat almenys en 31 milions d'euros. I els investigadors assenyalen que "hi ha un alt risc que els 31 milions de dòlars destinats a finançar la compra d'Emissao -una societat brasilera- poguessin haver estat desviats a lucre particular dels investigats”. La investigació oberta, més enllà d’intentar esbrinar si l’expresident madrileny i l’advocat que representava interessos d’aquell especialment a l’Amèrica Llatina, també mira d’aclarir si altres intervinents han pogut jugar un rol en els fets. 

Els escorcolls practicats a Andorrafa unes setmanes no haurien permès descobrir res de rellevant.  Les investigacions dutes a terme en el marc de l’anomenada ‘Operació Lezo' se centren també en una societat d’Uruguai que podria haver estat utilitzada com a vehicle holding d’inversió per l’adquisició de la societat Emissao, tot i que de la informació de la qual es disposa semblaria apuntar cap a motius d’ordre fiscal en el moment de l’adquisició.

Comentaris

Trending