L'Associació del Centre Històric proposa donar sortida als locals buits

La voluntat de l'entitat de comerciants és la de plantejar propostes concretes per tal de dinamitzar i buscar solucions pel barri de la capital del Principat

L'avinguda Príncep Benlloch
L'avinguda Príncep Benlloch
L'Associació de comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella fa balanç de les propostes del 2018 i de les que hi ha sobre la taula de cara aquest any, 2019. En aquesta memòria, que s'ha fet arribar entre els associats, una de les propostes que es recull i que porta com a objectiu dinamitzar el barri, és la de donar sortida als locals que es troben buits, principalment a la zona de Príncep Benlloch de la capital d'Andorra.

D'aquesta manera, en el marc d'aquesta iniciativa l'associació afirma que s'estan mantenint reunions amb entitats bancàries per tal de fer "propostes concretes d'ocupació de les plantes baixes dels edificis, unes mesures que es volen planificar també amb els propietaris privats".

A més, en aquesta zona el Comú d'Andorra la Vella té la intenció de fer-hi una remodelació, un cop s'estableixi si la via serà d'un sol sentit o bé es mantindran les dues vies com hi ha actualment. Aquesta remodelació, tal com explica la memòria, és a demanda d'una part de veïns i propietaris de la zona i va lligada al projecte d'embelliment del carrer amb l'eixamplament de les voravies de l'avinguda Príncep Benlloch. Malgrat que a hores d'ara, la decisió encara no està tancada. 

Una altra de les propostes que des de l'entitat de comerciants també es vol demanar és que s'ha de millorar la neteja i impulsar mesures de rehabilitació als carrers: les Canals, la Llacuna, Cinto Tremosa i Doctor Nequi.

Aquestes mesures es troben recollides dins del Pla Estratègic del Centre Històric (PECH), el qual vol proposar "tot un seguit d'accions de regeneració i impuls econòmic" i té la finalitat de ser un full de ruta que "permet treballar la singularitat del Centre Històric i diferenciar-lo". 

 

Comentaris

Trending