L'Associació de Bombers sí que es reunirà amb DA per "retreure-li els incompliments"

Comentaris

L\'Associació de Bombers sí que es reunirà amb DA per \"retreure-li els incompliments\"
L\'Associació de Bombers sí que es reunirà amb DA per \"retreure-li els incompliments\"

L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) acudirà a la reunió prevista amb els consellers de Demòcrates per Andorra (DA) per debatre el text legislatiu elaborat pel Govern que regula el funcionament i les prerrogatives del cos. La intenció dels dirigents de l’ABA és “retreure” als demòcrates allò que a parer dels sindicalistes no només no fan bé; sobretot, allò que fan malament. En aquest sentit, l’ABA vol fer evident a DA que “exigeixen justament allò que ells no compleixen”. L’altre col·lectiu sindical que representa funcionaris del cos de salvament i extinció d’incendis ha declinat reunir-se amb els representants ‘taronges’.

L’ABA serà l’únic dels sindicats dels cossos especials que estan treballant en nous marcs normatius que acabarà reunint-se amb parlamentaris demòcrates. El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) va ser el primer en anunciar que havia comunicat al conseller de DA Marc Ballestà que declinaven la invitació per reunir-se amb el grup parlamentari majoritari per tractar les modificacions legislatives que el Govern ha previst en la Llei qualificada de la policia. Els dos sindicats que representen els funcionaris de presons van comunicar poc després al president de l’CFPA, Salvador Prieto, que els seguirien l’exemple.

Hi havia el dubte sobre què farien els col·lectius sindicals dels bombers. La resposta ha trigat a arribar, però segons fonts sindicals, mentre l’A118 liderat per Juanjo Barrio també s’ha apuntat a ‘boicotejar’ DA, l’ABA que dirigeix Joan Torra considera que mantenir la trobada amb els representants demòcrates és una oportunitat per exposar-los el seu parer sense embuts. I sense oblidar que hi ha una demanda col·lectiva de tots els sindicats de la Funció Pública en relació a què esperen que el cap de Govern, Toni Martí, accepti la dimissió oferta pel ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé.

Segons fonts properes a l’ABA, les persones que acudeixin a la reunió amb DA en representació del sindicat de bombers, exposaran la seva opinió sobre el projecte de llei del cos. I posaran l’accent en aquelles coses que els serveixin per retreure els incompliments que al seu entendre està protagonitzant el Govern i alguns dels seus components. 

En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que la previsió normativa estableix, per exemple, que “per una falta lleu es proposa una suspensió de sou i feina de 15 dies. Per tant, ¿una sanció greu què hauria de suposar?”. Les mateixes fonts es responen la pregunta retòrica: “Acomiadament.” Justament el que creuen que hauria de fer Jordi Alcobé després de reconèixer, recorden els sindicalistes, que durant un any i mig va estar infringint la Llei del Govern en compaginar l’activitat ministerial amb una assessoria a BPA.

La decisió de l’ABA no acaba de satisfer alguns dels altres sindicats immersos en canvis legislatius. El Govern ha tramitat modificacions dels projectes legislatius que regulen la tasca policial i la dels vigilants penitenciaris. I, per primer cop, ha dut al Consell General amb temps, en principi, perquè pugui tirar endavant, un text legislatiu referent als bombers. No obstant això, es respecta la independència de cada col·lectiu sindical. En conjunt, la Plataforma de Funcionaris ha emès dos comunicats exigint a Martí que accepti la renúncia d’Alcobé.

Comentaris

Trending