L'Associació de Bancs mira de posar remei a la davallada reputacional que pateix el sector

Comentaris

Tots els bancs del país seran molt més durs en el control d\'efectiu a partir del gener
Tots els bancs del país seran molt més durs en el control d\'efectiu a partir del gener

L’Associació de Bancs Andorrans (ABA) reforça la seva vessant comunicativa, que era pràcticament inexistent fins a la data, amb l’intent de posar fre a la continuada davallada reputacional que pateix el sector financer del Principat, especialment a l’Estat espanyol. Els diferents casos que han assenyalat entitats bancàries andorranes han comportat una notable desconfiança vers el sector i una significativa fugida de dipòsits. Amb l’objectiu de mirar de revertir la situació, la patronal bancària ha contractat els serveis de la firma Román y Asociados (RyA) per planificar i executar la comunicació corporativa de l’ABA. Així ho ha fet pública la pròpia consultora a través de portals sectorials especialitzats.

En la comunicació s’explica que l’ABA, fundada el 1960, “agrupa les entitats bancàries d’Andorra per representar els seus interessos, vetllar pel compliment de les bones pràctiques bancàries i impulsar iniciatives orientades a la millora dels estàndards tècnics del sector. Aglutina els quatre grans grups bancaris andorrans: Crèdit Andorrà, Andbank, MoraBanc i Banc Sabadell d’Andorra”. La presentació ja deixa fora Banca Privada d’Andorra (BPA) i no inclou Vall Banc. Curiosament, però, i a efectes de l’Institut Nacional Andorrà de Finances, al Principat existeixen a tots els efectes sis entitats financeres de naturalesa bancària.

La informació facilitada pels nous assessors comunicatius de l’ABA explica que “la divisió de Román y Asociados especialitzada en comunicació financera donarà suport a l’ABA en totes les seves comunicacions i treballarà activament en el desenvolupament i implementació d’un pla integral de comunicació”. Fins ara, i especialment abans de l’esclat de la crisi de BPA, l’opacitat era la constant de l’ABA. L’agrupació d’entitats bancàries pràcticament no comunicava res. Per iniciativa pròpia, el silenci era la resposta permanent. I si alguns mitjans de comunicació miraven de buscar alguna informació concreta -per bé o per mal- la resposta encara era més silenciosa.

Comentaris

Trending