L’americà ‘Miquel Ratolí’ dóna el tret de sortida al ‘The Shopping Mile’ andorrà

Onze figures de l’icona de Disney, que celebra enguany noranta anys, s’exposen entre les avingudes Meritxell i Carlemany i el carrer Maria Pla en la posada de llarg de la unió comercial

-
-
Una exposició “força única i especial”, segons que ha reconegut un alt dirigent de Disney, dóna el tret de sortida oficial a la unió comercial de les associacions que fins ara promovien pel seu compte els comerços de les avingudes Meritxell, Carlemany convertida en Vivand, i el carrer Maria Pla transformat en el Fener Bulevard. Onze figures de Mickey Mouse, que des del novembre passat celebra noranta anys, dinamitzen els tres eixos aliats en un de sol amb una denominació anglesa que tots els actors del projecte han tornat avui a defensar: ‘The Shopping Mile’.

Tant el vicepresident de màrqueting de Disney per a Espanya i Portugal, José Vila, com el ministre de Turisme, Francesc Camp, o les cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i Escaldes, Trini Marín, han celebrat la inauguració de l’exposició. Vila, que ha remarcat l’aliança que Andorra Turisme té amb Disney, ha explicat que el fet que s’exposin a l’aire lliure les figures “és un cas força únic i significatiu”. I ha explicat que les figures presenten diverses ‘reinterpretacions’. A banda del clàssic, per exemple, un de totalment daurat fent l’ullet al món del cinema o dos “de molt especials per a Andorra” ja que el ratolí més famós de l’univers va vestit d’esquiador. Un d’actual i un altre dels anys de la dècada de 1920.

Les figures estan repartides equitativament entre Meritxell (5) i Carlemany (5), i l’onzena és a Maria Pla, a prou distància entre les unes i les altres, segons que ha remarcat Camp, que ha remarcat que “entenem que una exposició com aquesta ha d’agradar”. Potser més al públic familiar, ha admès el ministre, però tractant-se “d’icones internacionals” està convençut que sortiran a centenars de milers de fotografies, una circumstància en què, en certa manera, ha estat confirmada per la cònsol escaldenca, que ha remarcat també l’aposta que sempre ha fet la seva parròquia per exposar art al carrer.

En tot cas, el fet significatiu era aixecar el teló de la unió comercial dels tres punts del centre del país ara aixoplugats en un teòric sol eix. I això és en el que han insistit tots els presents, més enllà de fer-se fotos amb els ‘ninots’. El cap de Govern, Toni Martí, i diferents ministres a part de Francesc Camp (Sílvia Calvó, Xavier Espot) han encapçalat un ampli seguici d’autoritats, especialment comunals. Totes esperen que la unió faci la força, per dir-ho metafòricament, i que l’exposició de Mickeys sigui, ho ha dit per exemple Conxita Marsol, “el punt de sortida” d’un projecte que hauria de tenir “una continuïtat important”.

-

Relacionat

Mickey ja ‘shoppineja’ a la ‘mile’
La cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; el ministre de Turisme, Francesc Camp; la presidenta de la nova associació comercial conjunta, Sònia Yebra; i la cònsol d'Escaldes, Trini Marín, durant la presentació 'mediàtica'.

Relacionat

Meritxell, Vivand i Fener escenifiquen la seva ‘unió per necessitat’

Comentaris (3)

Trending