Lamenten danys per ‘botellón’ a Ordino i la ‘dificultat’ per denunciar-los

Propietaris d’una nau situada entre Ansalonga i la Cortinada han detectat els desperfectes aquest matí però no els han pogut denunciar formalment perquè han de dur el pressupost de reparació

-
-
Causa tanta impotència detectar que t’han fet malbé una part de la finca com el fet de no poder fer la denúncia formal pels requisits que s’exigeixen. Aquesta podria ser la síntesi de la situació en què s’ha trobat la propietat d’una nau situada entre Ansalonga i la Cortinada aquest matí, després de detectar els desperfectes detectats al tomb de l’espai, causats aparentment per persones que haurien anat de matinada a fer ‘botellón’.

Probablement per voler posar en marxa el vehicle amb que haurien arribat a l’indret i sense tenir en compte ni l’esglaó que queda entre la rampa que porta a la nau i el nivell lleugerament inferior en què queda la cota de la carretera, els suposats protagonistes del ‘botellón’ haurien arrancat la barana que limita dita rampa. Una vegada alertats de la situació, els propietaris de la nau han acudit a la policia a denunciar els fets amb la idea que com més ràpid n’estigués assabentat el cos, més aviat podria actuar.

Se sospita que els danys no només s’haurien causat al bé immoble. Producte de l’esglaó que s’hauria saltat el vehicle, molt probablement el cotxe també n’hauria sortit poc o molt malparat. Entenien els denunciants que si s’alertaven els tallers, seria possible detectar els autors dels desperfectes perquè molt probablement els causants dels danys són residents i, alhora, els caldrà dur a reparar l’automòbil.Però igual que lamenten que la ‘celebració’ de ‘botellons’ acabi causant danys en propietats, els propietaris també han lamentat que la policia no hagi volgut/pogut rebre la denúncia perquè per la naturalesa del fet que es pretenia denunciar cal adjuntar el pressupost de reparació del desperfecte atès que és la quantia de dita reparació que estableix l’abast legal, la tipificació, del dany causat. 

Els propietaris afectats han lamentat que situacions com aquestes no puguin denunciar-se en una doble fase, si escau, primer que s’accepti la denúncia i es posi en marxa la investigació per intentar trobar els autors dels desperfectes -la nau i les immediacions on s’han causat els danys no tenen càmeres- i després que es valori l’impacte econòmic del dany produït per determinar les responsabilitats concretes.

Comentaris (2)

Trending