L'ambaixadora de França al Principat plega després de dos anys i mig amb més ombres que llum

Comentaris

L\'ambaixadora de França al Principat plega després de dos anys i mig amb més ombres que llum
L\'ambaixadora de França al Principat plega després de dos anys i mig amb més ombres que llum

L’ambaixadora de França plegues veles. Ginette de Matha celebra dimarts de la setmana que ve una trobada de comiat amb les persones i institucions del Principat amb qui ha coincidit aquests pràcticament dos anys i mig que ha estat en el càrrec. Periodista abans que diplomàtica, De Matha va començar a exercir les funcions d’ambaixadora al Principat l’1 de juny del 2014, quinze dies després de ser nomenada.

Just abans d’aterrar a Andorra, la diplomàtica va passar per Jamaica i la Commonwealth de les Bahames. El seu pas pel Principat no serà pas esplendorós. Ha combinat molts més moments d’ombres que de llums. Ha intentat mantenir l’activitat cultural promoguda per alguns dels seus antecessors però no ha acabat de congeniar ni amb la comunitat francesa -és veritat que hi ha altres figures dins de la legació que tenen més assignat aquest paper- ni entre els representants socials, econòmics i polítics del país.

Nascuda el 1952, De Matha es va llicenciar en Lletres clàssiques i va fer un màster en Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Feia de periodista quan el 1995, després de completar una formació a l’Escola Nacional de l’Administració francesa (René Char), es va incorporar al ministeri d’Afers Exteriors i Europeus. Inicialment  va ser assignada a la divisió d'Àfrica (regió dels Grans Llacs a l’Àfrica, 1995-97) i, després,  l'ambaixada de França a l'Haia (1997-2000). 

De l’any 2000 al 2004 va dirigir l'oficina de premsa de la Representació Permanent de França davant les Nacions Unides a Nova York. Va ser llavors representant permanent de França davant l'Organització de Cooperació de Desenvolupament Econòmic (OCDE) i directora associada en les subfuncions de cinema i tecnologia de la informació i les comunicacions a la direcció general la cooperació internacional i el desenvolupament al ministeri d’Afers Exteriors francès (2005-2007). El 2007 va ser nomenada cònsol general a Torí i Gènova, abans de ser directora del projecte per a la justícia penal internacional amb el director d'Afers Legals del ministre d’Exteriors de França.

Fotografia: Frédéric de la Mure

Comentaris

Trending