L'advocat lauredià Joan Antoni León, nou secretari d'Estat de Salut

Comentaris

L\'advocat lauredià Joan Antoni León, nou secretari d\'Estat de Salut
L\'advocat lauredià Joan Antoni León, nou secretari d\'Estat de Salut

L’advocat i actual coordinador del ministeri de Salut Joan Antoni León és el nou secretari d’Estat de Salut. Així ho ha aprovat aquest dimecres el consell de ministres a proposta del titular del ministeri, Carles Álvarez Marfany. Tots dos van coincidir el darrer mandat com a consellers al comú de Sant Julià. León agafa el relleu del dimissionari Josep Casals i encapçala un equip directiu del ministeri de Salut que integren la farmacèutica Cristina Santarosa com a assessora tècnica i la metgessa internista de l’hospital Odile Sarroca, que assumeix la coordinació dels recursos sanitaris del departament.

León, Santarosa i Sarroca, òbviament juntament amb el ministre, seran els encarregats de liderar la reforma sanitària i de promoure el pacte d’Estat sobre la salut. En informar del nomenament, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha remarcat que León és un home de l’estricta confiança d’Álvarez Marfany. I ha assegurat que el nou equip directiu del ministeri centrarà tots els esforços en tirar endavant la reforma. De fet, per això s’hauria creat un equip de direcció i no s’ha deixat la presa de decisions en mans d’una sola persona.

Tant León com el titular de Salut van integrar la candidatura UL DA que va dirigir el comú de Sant Julià entre els anys 2012 i 2015. León ja havia estat conseller comunal lauredià el mandat anterior. En concret, l’ara secretari d’Estat de Salut, que com a jurista ha estat prioritàriament vinculat al ministeri d’Interior, va ser el responsable de les finances comunals lauredianes entre els anys 2008 i 2011 i es va encarregar d’administració i funció pública fins l’any passat.

Canvis a l’administració tributària

[caption id="attachment_10435" align="alignnone" width="236"] Carles Ferreira[/caption]Cinca també ha oficialitzat un canvi ja avançat per l’Altaveu: l’inspector tributari Carles Ferreira pasa a ocupar la direcció adjunta del departament de gestió i atenció al contribuent de l’administració tributària. Ferreira substitueix el dimissionari Raül Bartolí, molest, com altres companys del departament, pel funcionament de l’àrea. El ministre de Finances i portaveu governamental en cap moment ha parlat de la renúncia de Bartolí i ha negat que el canvi sigui degut al malestar. Ben al contrari, Cinca ha elogiat tant Ferreira com Bartolí. A aquest segon se li ha buscat una sortida ‘digna’ i ja avançada també per l’Altaveu. Serà el responsable d’impulsar l’agència tributària única i conjunta amb els comuns. I un cop estigui en marxa, en serà el director.

Els canvis a l’administració tributària, que no seran efectius fins l’1 d’octubre una vegada hagi finalitzat el període de declaració d’IRPF, els va oficialitzar el director general del departament, Albert Hinojosa, l’endemà que aquest bloc els publiqués. Hinojosa va comparèixer davant els funcionaris que treballaven aquells dies per explicar-los que efectivament Ferreira seria nou director adjunt de Tributs i Fronteres. Una part del departament no ha rebut gens bé aquesta designació. Això sí, Hinojosa va treure ferro tant al malestar intern com, també, que el nou director adjunt de gestió i atenció al contribuent tingués res a veure amb l’afer del ‘perdó’ d’una multa a una joieria per no haver abonat correctament l’IGI. Per haver-se estalviat impostos, vaja. De fet, el cas s’ha tancat deixant-lo morir i ‘ocultant-lo’ sota una aparent diferència d’interpretació normativa.

D'una altra banda, el portaveu de l’executiu també ha informat aquest dimecres del nomenament de l'ambaixadora d'Andorra a Estrasburg, Esther Rabassa, com a presidenta del Group Rapporteur GR-C del Consell d'Europa, el grup consultiu encarregat d'elaborar les propostes i els informes de treball dels temes relacionats en educació, cultura, joventut i esports per al comitè de delegats de ministres. Cinca considera que es tracta d'un reconeixement tant per a Rabassa com per a Andorra perquè dóna continuïtat al paper que va desenvolupar el país durant la seva presidència al Consell d'Europa l'any 2013, centrat en matèria d'educació i educació per a la ciutadania democràtica.

Comentaris

Trending