L’administració lamenta que dos centres de podologia confonen el servei d’urgències amb tenir obert

La inspecció policial a una consulta s’hauria dut a terme per una queixa externa rebuda i considera que l’actuació, més enllà de les formes, va ser correcta

-
-
Alguns centres de podologia confonen el servei de guàrdia o urgència, que és el que per ara estan autoritzats a fer, amb el fet de poder mantenir pràcticament oberta la consulta, per molt que s’extremin les mesures de prevenció i protecció davant la Covid-19. D’aquí que dijous una patrulla de la policia s’hagués presentat en una de les consultes obertes, arran d’una queixa externa que s’hauria rebut en el centre d’atenció que l’administració té disposat per a dubtes sobre el coronavirus.

Les fonts de l’administració consultades han assegurat que hi ha concretament dos centres de podologia -l’inspeccionat i un altre, un a Escaldes i l’altre a Sant Julià- que haurien actuat per lliure. Les fonts han explicat que les instruccions que s’haurien donat és que s’establís un servei de guàrdia per a casos d’urgència com es fa en altres professions sanitàries. És a dir, que es disposés un telèfon centralitzat i que les urgències inajornables es derivessin cap a la consulta que el dia en qüestió estigués preparada per rebre casos concrets. Però aquesta, segons les fonts, no hauria estat la manera de procedir.

En aquest sentit, els comunicants han informat que el fet que els podòlegs no estiguin convencionats per la CASS en dificulta el control i, per tant, hi hauria alguns professionals del sector, fins i tot contra el criteri d’altres del mateix món, que haurien tirat pel recte. “Un servei de guàrdia no vol dir contactar amb pacients, donar hores i tenir obert amb recepcionista i administrativa inclosa”, asseguren les fonts, que recorden que des d’aquest punt de vista el control policial va ser correcte.

Fonts del sector professional, però, mantenen que s’hauria acordat que es faria un cribratge menys estricte en relació a les urgències davant el fet que hi havia persones que amb tants dies de confinament començaven a tenir problemes seriosos. I que a banda del podòleg necessitaven altre personal de treball a les consultes per poder garantir la correcta i necessària desinfecció de les instal·lacions. Aquestes fonts també van criticar les formes emprades per la policia i que els agents no s’havien volgut identificar.

Sobre l’actuació policial, les diverses fonts administratives consultades no hi han volgut fer precisions ni concrecions pel fer de desconèixer-los. En tot cas, però, algunes de les fonts consultades van recordar que els agents porten el seu número d’identificació inscrit en un lloc visible del seu uniforme, normalment al pit.

Etiquetes

-

Relacionat

Els podòlegs clamen contra els controls policíacs ‘excessius’ després que Govern els demanés activar-se

Comentaris (9)

Trending