La venda de turismes bat un altre rècord negatiu el mes d'agost

Se n'han venut un 10% menys que en el mateix període del 2018

-
-
En els darrers dotze mesos s'han matriculat 4.433 vehicles mentre que en el període anterior van ser 4.485 el que suposa una variació del -7,4%. El descens és especialment notable en l'apartat de turismes. Així durant el passat mes d'agost se n'han venut quasi un 10% menys que en el mateix mes de l'any 2018. Les dades han estat facilitades pel departament d'Estadística del Govern.

La venda de turismes no aixeca cap i continua donant xifres negatives que augmenten cada mes. Les de l'agost no són una excepció tot i que les dades globals de matriculacions són positives gràcies al creixement dels camions i camionetes ( 89,3%) i de les motocicletes ( 42,6%). El número total de nous vehicles és de 371, un 9,4% més que al mateix mes del 2018.

Curiosament, el darrer mes han pujat les vendes dels turismes amb gasoil després de mesos de descens

En aquest escenari de caiguda en picat de les matriculacions de turismes crida, i molt, l'atenció el fet que durant el mes d'agost han pujat les vendes dels de gasoil, que arrossegaven una llarga temporada de descensos. Han pujat un 18% mentre que els de gasolina ho han fet  en un 8%. Pel que fa als vehicles totalment elèctrics, hi hagut set matriculacions contra les 12 de l'agost de l'any passat. Pel que fa als vehicles híbrids, se n'han matriculat vuit, dos més que l'any anterior.

De gener a agost del 2019, han tingut variacions positives respecte al mateix període de l'any 2018 els grups de gasolina (5%), híbrids de gasoil no endollable (2) i elèctrics (1). 

 

 

 

Comentaris

Trending