La venda de BPA Panamà també fracassa i el regulador panameny torna a culpar les autoritats andorranes

Comentaris

La venda de BPA Panamà també fracassa i el regulador panameny torna a culpar les autoritats andorranes
La venda de BPA Panamà també fracassa i el regulador panameny torna a culpar les autoritats andorranes

El procés de venda de BPA Panamà també se n’ha anat en orris. Com era de preveure, després de la decisió de la Superintendencia del Mercado de Valores panamenya d’optar per la liquidació de la casa de valors que BPA tenia al país centreamericà, ara tot apunta que passarà el mateix amb la filial bancària. El regulador panameny ha admès que l’oferta que tenia sobre la taula per adquirir BPA no ha reeixit i, com en el cas de BPA Valores, en culpa la falta de resposta de les autoritats andorranes.

Fa deu dies, la supervisora del mercat de valors va haver d’adoptar una resolució mitjançant la qual decidia liquidar BPA Valores perquè l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), formalment la propietària del banc intervingut i de totes les seves filials, no havia donat una resposta a les necessitats del reestructurador panameny. La intenció de les autoritats panamenyes era posar ordre tant a la casa de valors com al banc -ordre que no calia en excés vist que no s’ha trobat cap situació anòmala- i vendre tots dos negocis. No va ser possible en el cas de BPA Valors i s’ha acabat optant per la liquidació. I sembla que el cas del banc està encarat a la mateixa sortida.

Així ho han assegurat fonts de l’Agència de Notícies de Panamá (ANPanamá), que han assegurat que la proposta de compra que havia fet un banc del país va caducar el novembre ja que el regulador panameny no va poder prendre cap decisió vist que no hi va haver manera de contactar amb el propietari del banc objecte de la venda. El secretari general de la Superintendencia de Bancos de Panamá, Gustavo Adolfo Villa, ha explicat que “en efecte, amb els proposants que teníem per al cas de Banca Privada d’Andorra no hi vam poder arribar a una entesa”.

Falta veure ara quin és el futur immediat de la filial panamenya de BPA. La decisió de decantar-se per la liquidació  no està adoptada. Segons Villa, “estem a l’espera que el reorganitzador ens remeti el document final per completar el procés”. Tot indica, però, que el camí serà el mateix a no ser que les autoritats andorranes, que aquest dimecres es van treure la patata calenta de sobre, no provoquin algun gir en la situació després de quedar retrats pels reguladors panamenys.

El banc i la casa de valors panamenyes de BPA eren tot una sola cosa. De fet, per disposar d’una entitat bancària cal tenir vincles amb una casa de valors i l’empresa andorrana va optar per crear la seva de pròpia, amb la qual cosa, entre un cantó i l’altre, tenien dipositats prop de 400 milions de dòlars.

Comentaris

Trending