La vaga general a la Seu inclou un esmorzar que 'amenaça' el trànsit cap a Andorra

La primera cita de la jornada reclama que els manifestants vagin a la rotonda del Pifarré, des d'on, en anteriors mobilitzacions, s'han organitzat marxes per anar a tallar la carretera

Comentaris

Un tall anterior de carretera a la Seu.
Un tall anterior de carretera a la Seu.
La vaga general convocada per aquest divendres a Catalunya també tindrà diverses mobilitzacions a la Seu d'Urgell. Una d'elles, de fet, fa preveure, com a mínim, possibles talls de trànsit que afectin Andorra. En concret, hi ha una crida a celebrar un esmorzar popular a les sis del matí. En anteriors mobilitzacions, aquesta cita ha acabat derivant en moviment de la gent cap a l'N-260 per bloquejar la carretera, fet que, de retruc, afecta la circulació cap al Principat i tot fa pensar que, ni que sigui durant una estona, es podria tornar a repetir.

Fa dies que les mobilitzacions a Catalunya arran de la sentència als líders independentistes encausats i ara condemnats pel judici del procés estan, de retruc, provocant algun mal de cap indirecte al país. En especial, a transportistes de viatgers i de mercaderies, que s'han trobat, en alguns casos, atrapats pels talls de carretera o les marxes lentes que s'estan fent a molts llocs. També es té clar que la jornada més complicada serà aquest divendres, amb la convocatòria d'una vaga general.

Aquesta protesta es traduirà amb diferents actes a la Seu d'Urgell. El Comitè de Defensa de la Republica (CDR) d'aquesta població ha decidit ja quines mobilitzacions farà i les està convocant via xarxes socials. La primera d'elles serà aquesta nit, amb una il·luminació massiva amb espelmes a la plaça de les Monges. L'acte que, però, pot aixecar més alarma a nivell andorrà és l'esmorzar popular convocat a les sis del matí del mateix divendres.

La cita és a la coneguda com rotonda del Pifarré, a l'interior de la capital alturgellenca, però en anteriors jornades de protesta s'han fet accions similars que, en realitat, oculten la voluntat real de traslladar-se tots els assistents a la carretera N-260 o directament a l'N-145 per tallar el trànsit. Tot apunta, doncs, que això es podria tornar a repetir i, per tant, les primeres hores del matí podrien suposar importants complicacions per al trànsit de vehicles amb destí o amb origen a Andorra.

El tall, però, podria tenir una durada concreta. I és que el següent acte de la jornada ja és la manifestació central, que es preveu a la font del passeig Joan Brudieu. Ja a les sis de la tarda, hi ha anunciada una acció sorpresa i, per tant, caldrà esperar a saber en què consisteix exactament per saber si pot o no tenir repercussions cap a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending