La urbanització del Bedràs passa a ser de titularitat comunal

L'afer havia arribat a la justícia amb una demanda de la comunitat de propietaris

La carretera d'accés a la urbanització.
La carretera d'accés a la urbanització.
El comú de Sant Julià de Lòria ha assumit la titularitat de la urbanització del Bedràs, popularment coneguda com la Pleta d'Aixirivall. La comunitat de propietaris havia entrat a a la Batllia una demanda per tal que la corporació laurediana assumís la titularitat del vial inicialment privat que condueix als habitatges, així com el manteniment de la zona, la recollida d’escombraries o la treta de neu, 

El BOPA publica la recepció de la urbanització 'El Bedràs' per part del comú. La decisió la va prendre la junta de Govern de la corporació el passat 25 de setembre. La urbanització va ser qualificada com a sòl urbà de substitució en aplicació del Pla d'Ordenació i Urbanisme de la parròquia de l'any 2006. Sis anys després, el decret d'aprovació de polígons la va qualificar de sòl urbà consolidat de substitució. 

Els veïns havien reclamat en diverses ocasions al comú que fes el manteniment de la carretera d'accés a la urbanització. Però la resposta institucional sempre havia estat la mateixa: el vial és privat. Considerant que quan es basteix una urbanització qualsevol accés a la mateixa ha de ser públic, els propietaris d’immobles de la zona van instar la Justícia perquè obligués el comú a reconèixer el vial com a públic i assumir les obligacions que d’això es desprengui.

Precisament, aquest dimecres acaba el termini de presentació d'ofertes del concurs nacional per la protecció i estabilització d'un talús a la carretera que va a la urbanització. La publicació de l'edicte del comú lauredià, el passat 4 de setembre, va arribar després de les queixes dels veïns perquè se sanegés el talús d'on cauen rocs, sobretot quan plou.

Sant Julià de Lòria compta amb una cinquantena d'urbanitzacions. Algunes no tenen tots els serveis i en altres hi ha carrers sense asfaltar.

 

 

 

 

Comentaris (2)

Trending