La Unió Hotelera demana “un gest” cap als establiments que han acollit temporers

L’entitat aplaudeix la mesura d’allargar els contractes de lloguer i recorda que moltes empreses s’han fet càrrec de membres del col•lectiu que no tenien allotjament

-
-

La Unió Hotelera ha donat suport a la mesura anunciada pel Govern de prorrogar els contractes de lloguer dels temporers que es troben atrapats al país a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus. A través d’un comunicat, l’entitat recorda que es tracta d’un col·lectiu que “involuntàriament” s’han quedat en una situació de “desprotecció”. A la vegada, demanen “un gest” per compensar aquells establiments que han acollit aquestes persones les darreres setmanes.

En l’escrit, es deixa clar que “volem aplaudir la mesura (...) sobre la pròrroga excepcional i temporal dels contractes d’arrendament de treballadors estrangers de la temporada d’hivern, ja que és un col·lectiu que ha quedat involuntàriament en situació de desprotecció”. Recorden, a més, que “des del primer moment, atenint-nos a la nostra responsabilitat social molts dels establiments hotelers andorrans vam mantenir a una part del personal temporer i en alguns casos a familiars i/o coneguts en els nostres establiments, o en pisos o edificis llogats ad hoc oferint-los allotjament i menjar”.

Indiquen que “aquesta situació es va comunicar puntualment al departament de Turisme amb l’esperança de trobar una solució com més aviat millor, per aconseguir la repatriació d’aquests treballadors, o almenys intentar millorar la seva situació d’allotjament i/o trobar vies per compartir els costos que això ha suposat a unes ja molt malmeses economies hoteleres”. Per això, “amb l’ànim de continuar amb l’esperit de corresponsabilitat i el repartiment de la càrrega de les situacions provocades per l’emergència sanitària”, demanen “un gest en vers els empresaris que han posat a disposició els seus establiments i altres recursos tot i la delicada situació econòmica per la qual estan passant”.

Etiquetes

Comentaris

Trending