La Unió Hotelera alerta d'una previsió de baixa ocupació per l'estiu

Afirmen que un 20% dels establiments no es plantegen obrir fins a la temporada d'hivern

-
-
La Unió Hotelera d'Andorra (UHA) fa evident, per mitjà d'un comunicat, la seva preocupació davant la situació que està vivint el sector arrel de la crisi de la Covid-19. En els darrers dies han recollit dades entre els hotels associats per quantificar les
reserves dels pròxims mesos amb un 5,51% (maig), 8,10 (juny), 18 % (juliol), 20, 69% (agost), 13 % (setembre) i 7% (octubre).


 

Des de l'entitat expliquen que a pocs dies d’arribar al primer més de tancament del sector i un cop aplicat el primer paquet de mesures, la seva preocupació va en augment. Saben que s’està preparant un segon paquet de mesures "però el cert és que a dia d’avui només tenim la confusió generada per unes suposades filtracions a la premsa. Com sempre hem fet, ens hem posat a disposició per aportar dades que poden ser claus en la confecció d’aquestes mesures".

Segons afirmen "les previsions d'ocupació dels pròxims mesos són absolutament determinants en la viabilitat de l’estiu i la incertesa del contingut del segon paquet de mesures fan que molts establiments tinguem que començar a prendre decisions vist que
cada dia que passa és un cost afegit mes a la ja debilitada tresoreria; el que s’ha de protegir es la supervivència de les empreses per que puguin tornar a ser operatives en el moment en que el mercat es recuperi".

Per altra banda, un important nombre d’establiments (20% aproximadament), estarien plantejant-se no tornar a obrir fins a la temporada d’hivern. "Sense un suport clar per part de l’administració i la tan esmentada coresponsabilitat, per aconseguir que les empreses mantinguin la seva capacitat productiva viva, la única opció viable per sobreviure es minimitzar els costos al màxim i esperar a que el mercat realment s’hagi recuperat".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending