La segona llei òmnibus trenca un consens que serà difícil recuperar

El debat evidencia les diferències entre el PS i la resta de grups del Consell General

-
-
La segona llei de mesures urgents s'ha aprovat però ha trencat un consens que serà difícil de recuperar perquè s'hauran d'aprovar més textos legislatius de gran importància. Les diferències entre el PS i la resta de grups del Consell General s'han fet evidents durant les deu hores de la sessió ordinària d'aquest dissabte.

Tot i que el cap de Govern, Xavier Espot ha explicat que no volia entrar en "picabaralles polítiques" ha comentat que no compartia l'argument del PS que autònoms i treballadors siguin perjudicats, i empresaris i propietaris privilegiats. Ha fet esment a una frase de Pere López en el sentit que ell no creia en la unitat, creia en el diàleg. Espot ha manifestat que en aquests moments el que cal és unitat però creu que "el diàleg ja és molt. No tingui cap dubte que hi posaré tots els esforços".

López ha posat de manifest que creu en el diàleg però ha assegura "que és difícil quan la majoria ha intentat alinear-los amb la seva proposta sense massa voluntat de canviar res. S'han comès errors importants". ha recordat que "sempre hem ofert mà estesa" i que . que els hauria agradat un treball conjunt de grups i Govern, buscant acords. Ha lamenta que el Govern no els hagi tingut en compte i que hagin oblidat les preocupacions dels empresaris.

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa ha retret a López, haver dedicat més esforç a "rodes de premsa partidistes i pamflets" que a buscar l'acord i a ha afegit que "els ciutadans volen solucions, no idees polítiques". Carles Naudi, de Ciutadans Compromesos, s'ha queixat que els socialdemòcrates "no cedissin ni una coma en el debat en comissió".

Per Mònica Bonell, de Demòcrates "amb retrets no es fa cap favor i que la llei és un bon resultat, pensada per Andorra i amb les necessitats que hi ha al país". El projecte de llei de les segones mesures s'ha aprovat amb 11 vots a favor i 4 abstencions.

 

 

 

 

 

Comentaris (6)

Trending