La policia té el convenciment que entre les persones a qui ha pres declaració per la mort a trets d’un gat hi ha l’autor del fet

La investigació iniciada arran de la denúncia de la propietària de l’animal i d’Apapma està aturada però en cap cas arxivada; ara, sembla molt complicat que hi pugui haver un avenç significatiu

L’autor del tret que va matar un gat en ple nucli urbà de l’Aldosa de la Massana va usar una arma del calibre 22
L’autor del tret que va matar un gat en ple nucli urbà de l’Aldosa de la Massana va usar una arma del calibre 22
Els fets van succeir el juliol passat i a banda de la mort del felí hi ha dos elements més greus: utilitzar una arma de foc en ple nucli habitat i usar, a més, una eina prohibida com el silenciador. La investigació policial ha servit per prendre declaració a diverses persones de la zona de l'Aldosa, entre les quals el cos de l'ordre creu que hi ha l'autor material del tret.

La policia està convençuda que entre les persones a les quals ha pres declaració per intentar esbrinar qui va matar un gat al bell mig de l’Aldosa de la Massana hi ha l’autor material del tret que va acabar amb la vida de l’animal. La investigació, iniciada arran de les denúncies formalitzades tant per la propietària del felí com per l’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient d’Andorra (Apapma), està en punt mort. Però ni tancada ni encara menys arxivada. 

Els fets van passar el juliol passat, durant les Festes del Roser de la Massana, i totes les hipòtesis apunten a què l’autor del tret presentava un estat etílic força notable. Del resultat de la investigació policial se n’ha pogut establir l’hora aproximada del succés i, també, que es va utilitzar una arma, probablement un rifle, del calibre 22. L’animal presentava orifici d’entrada i de sortida. No s’hauria trobat cap projectil.

Més enllà de la mort del gat, un fet degudament tipificat al Codi penal, hi ha dos elements més que els investigadors també tenen en compte i que converteixen el fet en encara més greu del que pot ser la mort de l’animal. L’autor del tret va usar una arma prohibida: el silenciador. A més, va utilitzar una arma de foc en ple nucli urbà. Totes dues circumstàncies també estan penades i agreujarien, de molt, l’acció de l’individu que va disparar volgudament contra el felí.

Etiquetes

Comentaris

Trending