La policia preveu equipar-se amb una pistola radar per controlar els excessos de velocitat

Comentaris

La policia preveu equipar-se amb una pistola radar per controlar els excessos de velocitat
La policia preveu equipar-se amb una pistola radar per controlar els excessos de velocitat

La policia té previst equipar-se amb, com a mínim, un radar pistola làser per fomentar, així, la lluita contra els excessos de velocitat. Aquest dispositiu s’afegirà al ja anunciat radar de tram que el Govern preveu instal·lar a la zona de la Bartra, on ja hi ha tres equips fixos per vetllar perquè la velocitat, en aquell punt, no passi dels 60 quilòmetres per hora. La pistola radar és una de les darreres novetats tecnològiques en la matèria. I segons fonts properes al cos de l’ordre ja hi hauria la dotació pressupostària establerta per poder procedir al concurs per a l’adquisició de l’aparell.

Diversos policies de l’entorn ja estan equipades amb aquest giny, que malgrat poder estar a la vista pot passar molt desapercebut. Té similitud a una pistola, d’aquí el seu nom, i malgrat que es pot ‘usar’ com a tal, el més habitual és que els agents no ‘disparin’ directament perquè la fiabilitat de la màquina dependria llavors del pols de l’uniformat i, segons com, legalment es podria impugnar la medició. 

Per això el més habitual sol ser muntar la pistola en un trípode o col·locar-lo en una motocicleta o en un cotxe arrambat al costa de la calçada i que es pot activar a una certa distància. De fet, funcionen com un radar mòbil, l’únic que són molt més discrets i manejables. Tota la unitat pot arribar a pesar un quilo i mig i es pot col·locar en espais on d’entrada semblaria impensable trobar un equip d’aquestes característiques.

Depenent del model, el cost de l’aparell pot no arribar a 30.000 euros. De fet, segons les fonts consultades, l’equip pressupostat per a la seva adquisició hauria de valdre uns 22.000 euros. Aquest tipus de ginys poden ‘caçar’ les infraccions amb força nitidesa i en els dos sentits de circulació a partir de 1.000 metres, encara que és recomanable i molt més fiable si la distància se situa a l’entorn de 200 metres. El marge d’error en el càlcul de la velocitat se situa a l’entorn de dos quilòmetres, amunt o avall.

Comentaris

Trending