La policia manté la vigilància a les escoles després d'una intensa però infructuosa recerca del cotxe 'espantamenors'

Comentaris

La policia manté la vigilància a les escoles després d\'una intensa però infructuosa recerca del cotxe \'espantamenors\'
La policia manté la vigilància a les escoles després d\'una intensa però infructuosa recerca del cotxe \'espantamenors\'

La intensa recerca del vehicle que conduiria el sospitós de voler enganyar escolars menors tot convidant-los a pujar al cotxe en les proximitats de centres educatius no ha donat els fruits esperats però el desplegament policial ha evitat nous ensurts i ha dotat d’una major seguretat tant els infants com els familiars. La presència policial en zones que són de trobada habituals de menors ha estat degudament reforçada després que dimecres es confirmés una tercera actuació de l’’espantamenors’.

Des de primera hora del matí d’aquest dissabte, agents uniformats han estat pendents de l’accés dels escolars en molts més centres educatius del que sol ser habitual. La Sagrada Família escaldenca, on hi va haver la darrera aparició del sospitós detectada fins ara, ha estat un dels centres on la policia ha fet acte de presència. La vigilància habitual s’ha vist intensificada de manera notable. I, especialment, hi ha hagut més agents de paisà del que és habitual. Segons diverses fonts, la recerca no ha donat cap resultat positiu. El treball es mantindrà els propers dies.

Hi ha el convenciment que els tres casos -la Margineda, Sant Julià i Escaldes- haurien estat protagonitzats per la mateixa persona. En tot cas, la prioritat policial és localitzar un turisme de petites dimensions -tipus Renault Clio o Citroën C2, sense que s’estigui buscant explícitament ni aquestes marques ni encara menys aquests models- que sí que tindria com a característica fonamental ser d’un color vermellós, granat desgastat, segons alguns dels menors que han estat capaços de descriure el vehicle des del qual el seu conductor els hauria convidat a pujar-hi causant-los un notable ensurt.

En qualsevol cas, que sigui desgastat o així ho hagin explicat algunes de les víctimes deixa clar, en principi, que el vehicle no oferiria una tonalitat brillant. També hi ha clara una coincidència segura entre dues de les tres accions que han transcendit fins ara: el cotxe està matriculat a l’Estat espanyol. I la certesa que es tracta d’un cotxe d’Espanya es basa en el fet que la descripció del vehicle feta per art d’algunes de les víctimes o amistats d’aquestes que eren presents en el moment dels fets coincideix en la presència d’una E al costat de la placa de matrícula. Encara una altra dada en relació a la matriculació. Entre el codi alfanumèric del qual consta hi apareixien, amb molta seguretat, dues xifres que semblen identificades: un 1 i un 4.

Pell morena

Durant la jornada d’aquest dijous no s’ha detectat ni rastre del vehicle, que seria ocupat per una sola persona. Un home d’una trentena d’anys i de pell morena, bruna. També hi hauria coincidència en la descripció minimalista de l’autor de les temptatives d’engany als menors, que es va iniciar a la Margineda, on es va espantar una menor d’una dotzena anys que caminava sola a la rodalia del centre escolar que hi ha en aquell nucli de la capital. Posteriorment, una segona actuació d’aquest individu s’hauria produït a Sant Julià, divendres de la setmana passada, a l’entorn de l’escola andorrana laurediana. La víctima de l’assetjament seria un nen d’una desena d’anys que va fer-se ràpidament fonedís per integrar-se amb un grup d’amics.

De l’últim cas en va tenir coneixement la policia dimecres poc després de les sis de la tarda per la zona del carrer Josep Viladomat d’Escaldes, on està ubicat l’escola confessional Sagrada Família. En aquesta ocasió, la víctima hauria tornat a ser una nena. Aquest cop hauria permès recollir algunes de les dades de què es disposen del sospitós i el vehicle. La policia mira de treballar en recuperar imatges de càmeres de qualsevol tipus de videovigilància que hi pugui haver per la zona. O fins i tot en els accessos al país, encara que el fet que es tracti d’un automòbil matriculat a l’estranger no impedeix que el seu titular o conductor resideixi al país.

La recerca activa, que s’ha mantingut durant tota la jornada i es preveu continuar els propers dies, no només s’ha limitat a les immediacions dels centres escolars. També s’ha estès en els entorns d’espais, com ara parcs i altres zones d’esbarjo, on habitualment s’hi concentren menors. Els agents de circulació de totes les parròquies i les empreses de vigilància privada també han estat alertats de la situació per si poden col·laborar en l’observació.

La policia ha demanat aquest dijous que s’actuï amb prudència. Sobretot, que s’asseguri que qualsevol informació que es faci circular per les xarxes socials o les aplicacions de missatgeria que possibilita la telefonia mòbil sigui fidedigna i no es desenformi ni s’alarmi de forma innecessària. Els casos, que ningú no dubta que són verídics, i la situació en general han agafat una revolada major per la difusió i propagació d’informació que han fet córrer els col·lectius de pares i mares dels escolars del país.

 

Comentaris

Trending