La policia constata un increment de ‘violència gratuïta’ entre adolescents

Una agressió entre menors al Prat del Roure d’Escaldes s’afegeix a la que hi va haver la matinada de dimarts a la via pública a Encamp

L'última agressió denunciada va ocórrer aquest dijous en les instal·lacions del Prat del Roure d'Escaldes.
L'última agressió denunciada va ocórrer aquest dijous en les instal·lacions del Prat del Roure d'Escaldes.
La policia tem que les batusses sense un motiu real aparent amb menors implicats vagin a més. El cos d’ordre investiga dos casos en què un grup d’adolescents, aparentment de manera gratuïta, s’abraona contra un altre menor a la via pública, emprant la força i les amenaces de manera recurrent. Una agressió aquest dijous a la tarda al Prat Roure d’Escaldes s’afegeix a la que hi va haver la matinada de dimarts a la via pública d’Encamp.

Segons les dades que ha pogut obtenir l’Altaveu, els agents privats de seguretat que el comú d’Escaldes té contractats per fer la vigilància en les instal·lacions del Prat del Roure van haver d’activar-se aquest dijous vers les 7 de la tarda per mirar de fer front a un grup de sis joves d’entre 15 i 16 anys que sense una justificació aparent van perseguir fins atrapar i colpejar un altre noi de la mateixa edat que participava aparentment en els preparatius del Saló del Videojoc que es posa formalment en marxa aquest divendres al recinte escaldenc.

La policia investiga els fets no només per la seva intervenció en ser alertada en el mateix moment sinó perquè la mare del menor agredit va acabar presentant denúncia després d’acudir al centre hospitalari per tal que el seu fill fos atès i es constatessin les lesions que patia -en general, contusions de poc abast- per poder ajuntar l’informe mèdic a la denúncia policial i d’aquesta manera dotar-la de més força. És el segon cas de característiques molt semblants que hi ha aquesta setmana.

Dimarts, una altra mare també va presentar una denúncia per haver estat perseguit i fortament colpejat el seu fill en una de les principals avingudes d’Encamp, en una batussa emmarcada en aquest cas en els actes festius del Carnaval. Aquesta última agressió va ser de nit, ben entrada la matinada. En el cas d’Escaldes, la batussa es va produir a la plena llum del dia. En totes dues ocasions, això sí, hi ha una persecució en grup -a Encamp les imatges que han transcendit deixen veure vuit joves corrent; a Escaldes haurien estat sis- contra un sol menor que acaba sent l’agredit.

Les fonts consultades creu que malauradament fets com els dels darrers dies poden anar a més, i que la seva solució no aparenta que pugui ser fàcil. En tots dos casos, de moment, no s’han practicat detencions però sí que els agents del cos uniformat treballen per, com a mínim, identificar plenament els agressors i mirar de localitzar-los per tal d’actuar en conseqüència i mirar de posar fre a l’esmentada violència gratuïta. I ho fan, ara mateix, de comú acord amb la Batllia de menors.

Agent fora de servei

En tots dos casos la policia ha elaborat els respectius informes per elevar a l'autoritat judicial. En el cas d'Encamp, des del primer el cos d'ordre tenia identificats alguns dels participants en les corredisses. I és que un agent de paisà i fora de servei va veure la persecució i es va acostar fins al lloc dels fets, interessant-se per l'ocorregut i acabant-se identificant com a policia. Després s'hi van afegir patrulles de seguretat ciutadana. Algun dels intervinents en l'altercat van ser plenament identificats en aquell moment però en no quedar clar el grau de participació i el rol dels uns i els altres no es va fer cap control ni encara menys cap detenció.


Per les xarxes socials circula una fotografia en què s'assegura que es tracta del grup de joves que va protagonitzar la persecució d'Encamp. La imatge s'ha pixelat perquè no es pugui reconèixer ningú.

No obstant això, tot es va fer constar en el dossier que s'ha tramès a la Batllia perquè l'autoritat actuï en conseqüència i decideixi si cal fer noves diligències per part de la policia o ella mateixa decideix adoptar alguna resolució. És el mateix que passa o passarà en el cas del Prat del Roure. Fonts policials han assegurat que es va controlar un dels menors suposadament agressors sense que se l'arribés a detenir. També aquest detall figurarà en l'informe que es trametrà a la seu judicial per tal que el batlle de menors dictamini com procedir. 

Comentaris (2)

Trending