La policia assegura que farà més controls per caçar ‘cotxes sobreaccelerats’ d’alta cilindrada

Els especialistes del cos en matèria de trànsit convocaran el ‘youtuber’ i el pilot de Moto GP que protagonitzen un vídeo per demanar-los responsabilitats administratives

El cotxe que apareix en la gravació de TheGrefg pel bell mig de l'avinguda Sant Antoni de la Massana.
El cotxe que apareix en la gravació de TheGrefg pel bell mig de l'avinguda Sant Antoni de la Massana.
La policia té previst incrementar els controls en algunes carreteres del Principat on suposadament hi ha conductors que hi fan curses. Properament es vol fer una vigilància especial als Vilars. La campanya no és ni molt menys específica per caçar ‘youtubers’, tot i que sí que hi ha constància que alguns d’aquests joves que s’han instal·lat al país per qüestions fiscals i que guanyen ingents quantitats de diners amb la producció de material audiovisual per a les xarxes socials són alguns dels que agafen velocitats desmesurades gràcies als seus vehicles d’alta cilindrada.

Tot plegat ve a tomb del fet que hagi transcendit un vídeo en el canal de Youtube del murcià David Cánovas, més conegut en el món dels ‘youtubers’ com a TheGrefg, en què apareix amb el pilot de Moto GP Aleix Espargaró conduïnt un McLaren 720 S Spider per diferents indrets del Principat, especialment a la Massana, en moltes ocasions superant els límits autoritzats de velocitat màxima. En haver-hi un enregistrament i haver-se promocionat com una de les aportacions ‘youtuberes’ de TheGrefg, aquest cas ha aixecat més revolada però ni molt menys és únic.

Els especialistes policials en matèria de trànsit tenen previst, segons fonts oficials, convocar els dos protagonistes de la gravació per demanar-los explicacions i analitzar quines responsabilitats administratives poden tenir. Les fonts consultades han afirmat que en cap cas es pot adoptar mesures penals perquè del vídeo no es pot obtenir cap prova directa de la velocitat en què circulava el vehicle, per exemple. Sí que es pot comprovar, per exemple, si TheGrefg, que ja porta un bon temps residint al país, ha homologat degudament el permís de conduir.

Des del cos de policia s’ha explicat també que fa poc es va fer un control per caçar ‘cotxes sobreaccelerats’. En aquest cas, la vigilància amb un radar mòbil es va dur a terme a Anyós i es van imposar diverses sancions, no necessàriament a ‘youtubers’, segons que han explicat les fonts consultades, que no han especificat més detalls. Sí que han informat que el control es va fer a petició del comú de la Massana. Amb anterioritat s’havia fet una pràctica similar a Pal, on s’havia també detectat una problemàtica similar.

-

Relacionat

Veïns d’urbanitzacions demanen que es posi fre a la disbauxa dels ‘youtubers’ amb cotxes d’alta cilindrada

Comentaris (12)

Trending