Veïns d’urbanitzacions demanen que es posi fre a la disbauxa dels ‘youtubers’ amb cotxes d’alta cilindrada

(AMB VÍDEO) Un vídeo del murcià TheGrefg al volant d’un McLaren 720 S Spider ‘accelerant’ per diversos indrets del Principat acaba traient de polleguera a molts ciutadans

-
-
¿Si tots ens poséssim a fer això mateix què passaria? ¿Ens ho tolerarien, a nosaltres? És la pregunta que es fan algunes desenes de ciutadans del país després d’haver visionat un dels darrers muntatges audiovisuals del ‘youtuber’ murcià establert a Andorra David Cánovas, més conegut com a TheGrefg. Les imatges d’aquest jove conduint a alta velocitat per diferents indrets del Principat ha acabat confirmant el malestar de desenes de veïns, especialment d’algunes urbanitzacions del país, sobretot de parròquies altes.

No és el primer cop que ciutadans del país contacten amb l’Altaveu per denunciar curses entre vehicles o cotxes de gamma alta i molta potència que circulen a tot drap en carreteres aparentment solitàries del Principat. O, més que això, sense el volum de trànsit que hi ha al centre del país. El vídeo de TheGrefg, amb l’acompanyament en una part del muntatge del pilot de Moto GP també resident a Andorra Aleix Espargaró al volant d’un McLaren 720 S Spider ha estat la gota que ha fet vessar el vas per a molts ciutadans, que exigeixen una actuació contundent de les autoritats abans no s’hagi de lamentar alguna desgràcia.

Alguns dels contactats asseguren haver trucat en reiterades ocasions a serveis de circulació comunals o a la policia per alertar de la situació. En aquest sentit, s’hauria assegurat que no hi ha cap permís especial perquè els ‘youtubers’ amb cotxes ‘estratosfèrics’ puguin enregistrar els seus vídeos amb les degudes condicions de seguretat, que requeririen tallar formalment, per exemple, alguns trams de via del país perquè poguessin dur a terme la seva activitat. La resposta en la majoria de casos és que avisin cada cop que detectin un vehicle a una anormal velocitat i comportament i que es mirarà d’actuar.

Però veïns d’Engolasters, dels Vilars, dels Oriosos, de Pal o altres urbanitzacions comencen a estar farts del comportament que mostren aquests joves que s’instal·len al Principat per estalviar-se impostos, que resideixen formalment i legalment al país, això sí, i que és aquí on solen gravar bona part dels vídeos, de les píndoles, que els generen milers i milers d’euros cada mes. “Sembla que aquest és el model que volem: joves rics i sense cap respecte per les normes campant a la seva”, assegura un dels consultats.

“N’estem farts”, expliquen d’altres, que recorden que en moltes de les urbanitzacions en què, de tant en tant, apareixen aquests vehicles cometen excessos, es tracta de “zones residents on hi ha canalla passejant per exemple el gos o altres que fan bicicleta”. Per això lamenten que si hi haurà el moment que fins i tot en espais com ara el Coll d’Ordino s’hauran d’instal·lar radars per controlar la velocitat. En qualsevol cas es demana a la policia que prengui mesures i a les autoritats que en cas de considerar que aquest tipus d’activitat és positiva, s’obligui a demanar permisos concrets que comportin l’adopció de mesures en les carreteres per on es vulgui circular a les velocitats que ho fan i que tot plegat es faci en base a l’establiment d’unes taxes que generin un rendiment per al país.

Comentaris (45)

Trending