La plataforma sindical dels funcionaris s'esquerda

Comentaris

La plataforma que aglutina els sindicats de la Funció Pública s’esquerda. El comitè executiu del Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) ha decidit aquest dilluns deixar de formar part de l’esmentada plataforma. Si a això s’hi afegeix el fet que hi ha tres sindicats més l’activitat dels quals està sota mínims, fonts del propi col·lectiu aglutinador han reconegut que “haurem de modificar els plantejaments”.

El CFPA ha adduït diferències en les formes d’actuar per tal de desvincular-se de la plataforma. Fonts del sindicat policial han explicat que “no volem fer política des de l’activitat sindical” i han refusat fer més comentaris perquè “volem donar per tancat el tema” i que la relació entre tots plegats no s’acabi enverinant en excés. 

Fonts de la plataforma, que han recordat que el CFPA va ser un dels meus actius en demanar la renúncia de Jordi Alcobé i el primer sindicat en fer pública la seva oposició a reunir-se amb els representants de Demòcrates per Andorra (DA) mentre el ministre d’Administració Pública, han assegurat que el principal problema que hauria sorgit és quan s’ha plantejat la possibilitat que es creessin com dos bàndols organitzats dins mateix de la plataforma sindical de la Funció Pública.

Hi ha algunes veus que creuen que els sindicats que representen els cossos uniformats haurien d’agafar una via i, la resta, una altra. Però no hi ha consens sobre aquesta qüestió. A més a més, les mateixes fonts han recordat que l’abandó del CFPA cal sumar-hi el fet que hi ha tres sindicats més que integren la plataforma i que pràcticament no tenen cap mena d’activitat. 

Es tracta del sindicat de l’administració general -que per volum potencial hauria de ser el més important juntament amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP)-, el sindicat que aglutina els funcionaris de l’administració judicial i el Sindicat de Policia (SIPA), que es troba gairebé en fase de dissolució. Aquestes ‘baixes’, explícites o implícites, fan replantejar l’actuació del col·lectiu sindical que representa els funcionaris.

Comentaris

Trending