La patronal posa fi a la duplicitat directiva: liquida Sílvia Gabarre

Amb la incorporació d’un director gerent el juny passat, i sense aconseguir que la directora marxés per pròpia voluntat, finalment la CEA ha decidit acomiadar-la

Sílvia Gabarre (dreta) en un acte amb Iago Andreu (esquerra) i la directiva Montserrat Ronchera al centre.
Sílvia Gabarre (dreta) en un acte amb Iago Andreu (esquerra) i la directiva Montserrat Ronchera al centre.

La duplicitat teòrica de càrrecs directius era insostenible. Els màxims responsables de la junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) feia temps que tenien clar que no podien mantenir Sílvia Gabarre amb Iago Andreu. Però esperaven tenir més paciència que la directiva i que fos aquesta qui finalment decidís abandonar el vaixell. Al final, però, el pas l’ha hagut de fer la patronal. Avui mateix ha liquidat Gabarre.

La sortida de Gabarre és, evidentment, no causal i la CEA ha hagut d’assumir la liquidació íntegra corresponent. No per esperat, la forma amb què s’ha gestionat tot el procés de sortida de la directora ha decebut aquesta, més encara en una organització que suposadament ha de donar exemple. Sia com vulgui, el que és clar és que el president de la patronal, Gerard Cadena, no tenia confiança amb Gabarre i des que el juny va aterrar a l’entitat Iago Andreu procedent del gabinet del cap de Govern havia copsat tot el protagonisme. L’encaix era poc menys que impossible.

Gabarre s’havia incorporat a la direcció de la patronal el novembre del 2010 quan amb l’arribada del Govern del PS a Prat de la Creu se la va rellevar del càrrec d’administradora del BOPA -d’on també n’havia estat tècnica prèviament- que llavors ocupava, després d’haver estat secretària d’Estat de Família. Fins a l’arribada de Cadena a la presidència de la patronal, va ser clarament la cara visible de la CEA juntament amb Xavier Altimir, president.

Però amb el canvi en la presidència i, sobretot, amb el fitxatge d’Andreu per suposadament donar un impuls a la projecció externa i internacional de l’organització, Gabarre va anar caient en l’ostracisme. En més d’una ocasió, segons les fonts consultades, se li hauria insinuat si hi havia la possibilitat d’una sortida voluntària, d’una recol·locació. Però al final i per no allargar més l’agonia s’hauria optat per l’acomiadament i la liquidació de la suposada duplicitat directiva.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending