La patronal andorrana es reuneix amb la UE per la inquietud de l’acord d’associació

Col·lectius i organitzacions polítiques estan molestes amb la trobada, ja que ells mai han tingut accés a contactar amb els negociadors europeus

Trobada de la CEA amb negociadors europeus
Trobada de la CEA amb negociadors europeus

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) es va reunir la setmana passada amb la Unió Europea (UE) per transmetre la seva preocupació en relació a l’acord d’associació amb Europa. La vicepresidenta de les Relacions Internacionals de l’entitat, Montse Ronchera, es mostra satisfeta de la trobada, que afirma que va ser “una primera presa de contacte” en el marc d’una “reunió informal”.

Demanar una reunió amb la UE no és fàcil. Malgrat això, la patronal andorrana ho ha aconseguit a través de l'ambaixadora d'Andorra a la UE, Esther Rabasa. Tot i que, la tramitació per  aquesta trobada no va ser immediata. Mentrestant, col·lectius i organitzacions polítiques expressen la seva estupefacció per aquesta reunió, i es mostren certament molestes perquè elles han demanat en repetides ocasions poder-se trobar amb els negociadors europeus i no han obtingut cap resultat satisfactori.

La trobada amb els negociadors de la UE va comptar amb la presència de Gerard Cadena, president de la CEA, Montse Ronchera i Esther Rabasa. Van poder parlar amb membres d'institucions europees com el cap negociador adjunt de la UE, Claude Maerten.

La jornada va ser altament profitosa, la CEA va poder intercanviar informació sobre la llibertat de circulació de persones i serveis. Però, encara no s'ha encetat cap negociació, fet pel qual no es pot transmetre cap missatge concret als empresaris del Principat. "Només va ser un primer contacte per intercanviar impressions i opinions i ara mateix no hi ha res ferm sobre la taula, sinó que totes les portes són obertes". Tot i que, en tot moment hi va haver "compromisos de bona voluntat".

Montse Ronchera afirma que a Europa hi ha una certa preocupació pel tema de Brexit i que la UE s'adona que necessita tenir a prop seu països com Andorra per tenir un bon acord d'associació. La vicepresidenta de la CEA creu que també seria interessant que es poguessin reunir d'aquí a un temps amb altres estats petits com ara, Mònaco o San Marino per tal "d'iniciar contactes i establir canals de comunicació a escala d'empresaris".

Etiquetes

Comentaris

Trending