La nova Taula permanent del Fòrum de la Joventut busca més implicació del col·lectiu

L’entitat encarrega a la Fundació Marianao un estudi per analitzar el jovent andorrà i definir fórmules per engrescar-lo a participar en els projectes

Els nous integrants de la Taula Permanent del Fòrum.
Els nous integrants de la Taula Permanent del Fòrum.

El Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) ja té nova Taula permanent. Els nous màxims responsables de l’ens, escollits en l’assemblea celebrada el passat dissabte, es marquen un repte tant important com complicat, tenint en compte l’històric: potenciar la participació del col·lectiu en l’organització. Per això, s’ha recorregut al suport de la Fundació Marianao, una entitat catalana especialitzada en projectes socials de participació ciutadana.

La desena assemblea de l’FNJA va servir, entre altres coses, per renovar la Taula permanent de l’ens. Van ser escollits Jorge Romero, Pol Castillo, Mario Giménez, Alejandro Corrales, Joan Toribio i Oriol Servera. En la primera reunió hauran de distribuir-se els càrrecs, però, per ara, tenen clares quines han de ser les prioritats d’aquesta nova etapa, d’una durada de dos anys.

A l’assemblea van assistir 43 persones, a les quals s’han de sumar 23 més que van delegar el vot. Per tant, en total van votar, segons expliquen fonts de la Taula, 66 joves. Per tant, prou quòrum per poder validar les votacions, però també una xifra que encara no és prou confortable. De fet, el que marca la llei se situa entorn dels seixanta participants. “Estem massa a prop de la barrera per a estar tranquils”, s’admet des de la nova direcció de l’ens.

En l'assemblea van votar 66 joves, prou quòrum per validar les decisions però amb poc marge sobre el mínim necessari

Per això, una de les prioritats és incrementar la participació de la joventut en l’ens. I en aquesta direcció s’emmarca la contractació de la Fundació Marianao. Aquesta entitat, amb seu a Sant Boi de Llobregat, està especialitzada, entre altres àmbits, en projectes socials de participació ciutadana i s’ha contractat un estudi perquè “analitzi la societat jove andorrana i proposi accions per implementar un Fòrum transversal i participatiu”. La idea és “tenir un assessorament tècnic de cara a definir una estratègia de futur”. Des de la nova Taula es vol “treballar colze a colze amb la Fundació per obtenir el millor resultat possible”.

Les dificultats per atreure jovent han estat un dels principals problemes del FNJA des de la seva creació. “Sempre s’ha funcionat amb les energies del treball voluntari dels seus membres i això suposa un desgast i una volatilitat massa grans per una organització que ha de representar a gairebé 12.000 joves”, remarquen des de la Taula, tot destacant que “les tasques institucionals i administratives ja suposen una càrrega de treball i de coneixement complicada d’assumir si s’han de fer durant les hores lliures”. Justament, atacar aquestes dificultats és un dels reptes dels nous responsables de l’ens. Per això es vol “contractar un perfil tècnic que ajudi els membres de la Taula Permanent en les accions de cara a l’administració i que acompanyi els membres del Fòrum en la creació i desenvolupament de projectes”.

A banda, entre els objectius dels nous responsables del Fòrum hi ha el manteniment de les col·laboracions i projectes que tenen un rodatge i ja compleixen amb  els valors de l’ens, com ara el Festival Ull Nu i l’equip de robòtica. També es marquen el repte d’aconseguir dins de l’entitat “una representació molt més diversa que l’actual”, amb una prioritat per atacar la mancança de dones. “Hem de trobar primer les causes i després engegar accions que recondueixin la situació”, expliquen des de la nova Taula Permanent.

Comentaris

Trending