La mort de Laurèdia en Comú activa la creació d'una altra plataforma

La decisió del cònsol de presentar-se a les eleccions i les crítiques a la seva gestió han accelerat el trencament

Una reunió de Laurèdia en Comú.
Una reunió de Laurèdia en Comú.
La darrera reunió de Laurèdia en Comú, la formació que governa la corporació de Sant Julià de Lòria, va servir per certificar la seva defunció. La decisió de l'actual cònsol major de presentar-se a la reelecció ha estat un dels principals motius, així com discrepàncies internes i el trencament que hi ha a la secció laurediana de Demòcrates. Una part dels integrants de Laurèdia en Comú i del PS que li donava suport estan impulsant una altra plataforma.

La nova plataforma té l'objectiu de confeccionar una llista de cara a les pròximes eleccions comunals del 15 de desembre. S'estan duent a terme molts contactes i la prioritat són els noms per ser candidats a cònsol major i menor. El fet que Josep Miquel Vila es torni a presentar ha estat el cop de gràcia per a Laurèdia en Comú. Vila vol fer una llista amb quatre dels seus actuals consellers i amb independents.

A la darrera reunió  de Laurèdia en Comú, que va tenir lloc dimarts, se li va retreure que tot i el bon balanç econòmic que ha presentat, no ha complert gran part del programa electoral, que ha estat llunyà a la població i que ha volgut recuperar a les darreres quatre setmanes el que no ha fet els últims quatre anys: deixar-se veure pel poble, concedir entrevistes als mitjans de comunicació o realitzar, durant les últimes setmanes, una ronda de visites als departaments del comú quan no ho havia fet habitualment. Sense oblidar, la seva gestió personal i intransferible. Quan se li pregunta a un conseller per un tema la resposta és sempre la mateixa: "aquest dossier el porta personalment el cònsol".

En alguna cosa, però, coincideixen ara mateix Vila i la nova plataforma i és en la recerca de suports i de candidats. Una tasca molt important perquè uns i altres saben que amb tres llistes, la gran favorita és Terceravia-Unió Laurediana, amb un electorat fidel i consolidat. O almenys això sembla perquè també passava el mateix amb Demòcrates i ara, pel que fa a Sant Julià  de Lòria, n'hi ha que donaran suport a Vila i d'altres que aniran amb la nova plataforma. Queda el dubte del col·lectiu Desperta Laurèdia. No faran costat al nou projecte de l'actual cònsol però si Josep Majoral lidera la candidatura de Terceravia-Unió Laurediana podrien formar-ne part. La formació està posant tota la carn a la graella. I no només per recuperar el comú. També pel seu futur.

Comentaris

Trending