La mobilitat augmenta 20 punts percentuals en el primer dia de represa d'algunes activitats

El primer dia de reobertura d'algunes activitats ha provocat un increment del trànsit respecte al de fa dues setmanes

Jover i Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Jover i Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
El primer dia de reobertura d'algunes activitats comercials ha suposat un augment de 20 punts percentuals de la mobilitat interna del país respecte de la del dilluns dia 6 d'abril. El ministre portaveu, Eric Jover, ha dit que la mobilitat interna d'aquest dilluns 20 d'abril és un 61% inferior a la d'un dilluns qualsevol abans de la pandèmia. Ha indicat que és un increment buscat i que abans de fer valoracions sobre si és el desitjat o no, han d'esperar uns quants dies per avaluar l'impacte de la xifra.

En relació al trànsit a les fronteres, a la hispanoandorrana s’ha passat d’un 89% a un 83%, mentre que a la francesa es manté en un 97%. La diferència entre una frontera i l'altra s'explica segons Jover "per la circulació dels treballadors fronterers". El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha detallat les primeres dades sobre els rastreigs dels mòbils. Així des del passat divendres hi ha hagut un augment de gairebé un 10% de la mobilitat. La punta ha tingut lloc entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda.

Les dades coincideixen amb la primera fase del desconfinament i l'obertura d'uns primers negocis durant la qual, Jover ha assegurat que no han tingut constància de què hi hagi hagut males praxis. "Demanem responsabilitat als empresaris i als autònoms per mantenir les condicions higièniques i de distanciament entre treballadors i també entre clients perquè no hi hagi contagis de la malaltia". El ministre portaveu també ha indicat que s'han recollit més d'1,9 milions d'euros al fons de solidaritat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending