La menor del gas-pebre té tretze anys i forma part de la colla dels aldarulls a Sant Julià

La policia ha obert diligències contra la noia que va buidar un esprai a la sala d’espera d’urgències, on va acudir acompanyant un dels nois que havia participat en la batussa del Pui

Zona del carrer del Pui on un grup d'adolescents protagonitzen diversos aldarulls.
Zona del carrer del Pui on un grup d'adolescents protagonitzen diversos aldarulls.
La menor que aquest dilluns a la tarda va ruixar amb un esprai de gas-pebre la sala d’espera del servei d’urgències de l’hospital té tan sols tretze anys i forma part d’un dels entorns juvenils més conflictius que actualment es té detectats al Principat. De fet, alguns dels joves amb els quals es mou van ser els que van causar el juliol passat els disturbis durant la festa major de Sant Julià que van acabar amb diversos detinguts.

La policia ha obert diligències a la menor després de controlar-la i portar-la al despatx central de la policia. Se li atribueix un delicte contra la seguretat col·lectiva atès que malgrat que l’esprai que va buidar a la sala és de venda i compra lliure, aquest material està considerat com una arma de vuitena categoria en el preceptiu decret que regula l’ús d’armament. El port d’aquest esprai està prohibit i més encara la seva utilització.

La noia havia acudit al servei d’urgències a acompanyar un altre jove que una estona abans havia participat en una baralla al carrer del Pui d’Andorra la Vella. De fet, també la menor estava al redós d’un pis en l’esmentat carrer del nucli antic de la capital on es mouen diversos adolescents i joves i hi solen acudir per consumir alcohol i drogues. Arran de la batussa la policia, que ja estava al darrere dels moviments que hi ha en l’esmentat habitatge, va haver de detenir tres dels implicats, tots tres joves majors. 

Un dels joves detingut arran de la batussa del carrer del Pui d'Andorra la Vella ha estat posat en llibertat per la pròpia policia; els dos altres hauran de passar a disposició judicial

També es va constatar la presència d’almenys tres menors en l’altercat del Pui, que van ser controlats que no pas arrestats, ja que la llei del menor no ho permet si no és amb autorització judicial. Dels tres detinguts aquest dilluns al migdia, la policia n’ha alliberat un per iniciativa pròpia. Els altres dos estan a l’espera de passar a disposició judicial. També és possible que la Batllia citi la menor de l’esprai de gas-pebre arran de les diligències obertes.

El ruixat del producte químic va obligar a desallotjar la sala per poder-la ventilar. Cap de les persones que estaven esperant per ser ateses a urgències no va rebre les conseqüències directes de l’esprai, malgrat que segons fonts policials a algunes se’ls va facilitar màscares d’oxigen per impedir qualsevol possible intoxicació. El SAAS ha tornat a insistir aquest dimarts que prendrà les mesures escaients sense concretar, però, a què es refereix.

D’altra banda, fonts properes al departament d’Afers Socials han mostrat la seva preocupació per l’actitud que manté un grupuscle de joves, alguns dels quals menors i cada vegada de més baixa edat, que s’estan constituint com un problema. Les fonts consultades han explicat que no té res a veure la condició social familiar si no l’actitud i l’entorn amb què s’acaben movent. El més greu és que el trastorn de conducta va lligat en la majoria de les ocasions amb el consum de drogues.

Comentaris (11)

Trending