La Massana pot ser cosa de dues Olga

La gestió del procés electoral de CC que hauria de liderar Molné anima una plataforma de confluències variades que podria encapçalar l’exministra Gelabert

-
-
El suposat plàcid camí de Ciutadans Compromesos (CC) a la Massana s’enverina. La gestió del procés electoral que ha portat a beneir Olga Molné com a candidata està deixant molts enutjats. Tants que ajuntant diverses sensibilitats polítiques i ‘rebotats’ de pràcticament totes les forces polítiques amb presència a la parròquia s’estaria gestant una ‘llista blanca’ que podria encapçalar l’exministra de Cultura Olga Gelabert.

L’escenari electoral massanenc s’ha enredat les últims hores, especialment des de la confirmació de la candidata de CC i el fet que Molné hagi entrat a configurar el seu propi equip. La formació que ostenta actualment la majoria comunal mira de teixir aliances, de bastir ponts que s’han esquerdat darrerament, avaluant qui pot ser el 2 que més sectors tanqui. Hi ha ara mateix quatre noms sobre la taula, tots quatre consellers actuals: Eva Sansa, Jael Pozo, Josep Maria Garrallà i Sergi Gueimonde. Sansa té tots els números per anar al segon lloc i CC la podria confirmar aquest divendres al matí.

Amb independència de qui s’acabi situant finalment com a segon o segona d’Olga Molné -Sansa és la persona, per exemple, amb qui també més còmodes se senten els socis de DA-, la ‘llista blanca’ pren forma a partir dels, i les fonts consultades han usat aquest terme, “emprenyats”. Hi ha rebotats a totes les formacions, incloses CC i DA, que oficialment avalen, és clar, la candidatura que està construint Molné i que té el suport de l’actual majoria comunal.

Però resulta que consellers que pretenien continuar, amb el nou equip que s’està configurant no hi tindrien cabuda. I aquests ja serien alguns dels que alimenten la plataforma alternativa juntament, per exemple, amb l’històric ‘sector garrallista’, en què d’alguna manera caldria també situar-hi l’extitular de Cultura, que estaria animada a tibar del carro. És possible que en aquesta ‘llista blanca’ hi conflueixi també terceravia, que ja havia anunciat fa uns dies la voluntat de fer una llista pròpia amb independència de CC.

La pressió per haver de tancar llistes -Ciutadans Compromesos té anunciat que presentarà tota la candidatura diumenge- estaria encara portant més neguit i contrarietat en alguns sectors massanencs. D’entrada, CC pretenia anunciar pràcticament de forma pública aquest dijous mateix qui seria el seu número 2. La irrupció d’aquesta plataforma d’emprenyats podria alterar lleugerament els plans malgrat que es vol donar una aparença de normalitat i domini de la situació.

Olga Molné durant la prestació de jurament com a cònsol menor.

Relacionat

Ciutadans Compromesos confirma Olga Molné com a número 1 de la candidatura
Els liberals massanencs recelen dels principals dirigents de Ciutadans Compromesos

Relacionat

Acord entre CC i DA a la Massana per la denominació i el repartiment de llocs a la llista
-

Relacionat

CC, Demòcrates i Liberals comencen junts la confecció de la candidatura a la Massana
-

Relacionat

DA exigeix que les seves sigles estiguin al mateix nivell que les de CC a la Massana

Comentaris (7)

Trending