Acord entre CC i DA a la Massana per la denominació i el repartiment de llocs a la llista

L’entesa total dependrà de les persones que se situïn al capdavant de la candidatura, que triarà la majoria comunal, que té damunt la taula noms com Olga Molné, Jael Pozo o Carles Naudi

Els liberals massanencs recelen dels principals dirigents de Ciutadans Compromesos
Els liberals massanencs recelen dels principals dirigents de Ciutadans Compromesos
Ciutadans Compromesos (CC) i Demòcrates per Andorra (DA) a la Massana han arribat a una entesa per poder fer una llista conjunta. Malgrat que el pacte total està pendent de quines seran les dues persones que encapçalaran el projecte, que triarà l’actual majoria comunal i, per tant, seran de la confiança de CC, hi ha acord en la denominació de la llista, que respectarà totes les sigles, i el repartiment de llocs del tercer cap avall.

Així, segons les diverses fonts consultades, els demòcrates ostentaran els llocs 3, 6 i 10 de la candidatura més una plaça suplent. Els liberals, que també haurien donat el seu vistiplau a la fórmula escollida, tindran una plaça entre les elegibles, que amb tota probabilitat ocuparà l’actual secretari d’organització de la formació a nivell nacional Guillem Forné. Respecte als noms que DA situarà a la candidatura encara s’han d’acabar de debatre.

I és que la confecció de la candidatura està pendent que CC designi els candidats a cònsol. Per aquests llocs hi ha diversos noms sobre la taula, sense descartar que algun dels dos consellers generals actuals (Carles Naudi i Raül Ferré) puguin deixar la cambra per liderar la llista. Seria prioritàriament Naudi el que podria agafar les regnes de la llista. També sonen els noms de les actuals integrants de la majoria comunal Olga Molné i Jael Pozo. Més remotament a les travesses també hi apareix l’actual ministre de Justícia i Interior Josep Maria Rossell.

En qualsevol cas, la candidatura tindrà com a denominació la suma de les sigles de totes les formacions o sensibilitats polítiques que acabin integrant-se a la candidatura. Terceravia en principi en queda fora malgrat que no és clar que acabi fent llista en solitari. Ara, si el pacte ara establert entre CC i DA acaba no agradant del tot a persones integrades o properes als demòcrates, pot ser que aquestes s’aliïn amb terceravia i formalitzin una altra llista.

Comentaris (8)

Trending