Sánchez confirma les restriccions de moviment a Espanya que impediran l'entrada de turistes

El Govern espanyol decreta l'estat d'alarma que no preveu el tancament de fronteres i permet el pas de treballadors o de mercaderies

-
-
El decret del govern espanyol per la crisi del coronavirus limita els moviments dels ciutadans i, per tant, l'arribada de turistes a Andorra. No obstant, es podrà entrar per venir a treballar o per qüestions de primera necessitat. És cert, però, que hi haurà molt més control fronterer del que sol ser habitual i les entrades i sortides en la immensa majoria de casos hauran d'estar justificades i podran ser controlades. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la suspensió de tota l'activitat comercial, excepte establiments de primera necessitat.

L'abastiment de productes a Andorra està garantit perquè així ho ha demanat el Govern i Espanya hi hauria accedit sempre i quan no hi hagi una davallada de la producció per malaltia dels treballadors en algunes empreses com ara les del sector carni.

En el decret es diu que "durant la vigència de l’estat d’alarma, la circulació de vehicles queda limitada a l’adquisició de productes de primera necessitat, assistència a centres sanitaris, desplaçaments laborals, desplaçaments al domicili habitual, assistència de gent gran o menors, desplaçaments a bancs o causa de força major”.

També és garanteix l'entrada dels andorrans però per sortir caldrà passar els controls policials que seran molt estrictes ja que les forces de seguretat espanyoles podran escorcollar qui considerin oportú. No es descarta mobilitzar l'exèrcit.

L'estat d'alarma té una vigència de 15 dies, només prorrogables si ho avala el Congrés de Diputats. Espanya contempla la possibilitat d'ampliar el decret amb d'altres disposicions que sempre hauran de ser ratificades per la cambra baixa, que ha suspès l'activitat dues setmanes però contempla habilitar plens telemàtics per a mesures urgents.

Sánchez ha comparegut la nit d'aquest dissabte i ha anunciat que "a partir d'ara l'autoritat competent en tot el territori serà el govern d'Espanya i tots els treballadors sanitaris queden sota les ordres del ministre de Sanitat". Ha afegit que no és hora de 17 autonomies "sinó del gran país que som" i ha advertit que "les mesures que prendrem seran dràstiques i malauradament tindran conseqüències".

Comentaris (4)

Trending