La Justícia permet que la plataforma de Soldeu avanci mentre no decideix si és legal

La sala administrativa del Tribunal Superior desestima, com al seu dia ja va fer la Batllia, aturar de manera cautelar les obres de construcció de la passarel·la tal com sol·licitaven els Viladomat

-
-
Que la construcció de la plataforma de Soldeu tiri endavant no pressuposa “l’existència de perjudicis d’impossible reparació”. D’aquí que la sala administrativa del Tribunal Superior hagi desestimat la petició de suspensió cautelar de les obres que havien fet els germans Viladomat en el marc de l’apel·lació presentada contra la sentència de primera instància que avala, per ara, la declaració d’interès nacional de la passarel·la ‘calboniana’.

Els magistrats Albert Andrés, Bernard Plagnet  i Elsa Puig han desestimat la demanda d’atur cautelar dels treballs de construcció de l’enorme infraestructura que ha de cobrir el riu a Soldeu i que ha de permetre allargar la pista de l’Avet. Aquesta decisió, adoptada dijous de la setmana passada, “sense prejutjar el fons”, sí contempla en la seva fonamentació jurídica, que en l’estat actual de l’anàlisi del cas “no es pot apreciar l’existència d’un vici determinat de nul·litat de ple dret de la resolució administrativa” amb la qual cosa no es donen, a l’entendre del tribunal, els elements necessaris per aturar les obres.

Alhora, i en relació amb els perjudicis eventualment originats, la sala explica que la part recorrent, és a dir, la família Viladomat, no aporta suficients proves, ja que els informes annexats en el recurs són, a l’entendre del tribunal, parcials i, tanmateix, no havien estat aportats en primera instància, amb la qual cosa, i “a falta d’altres elements de prova, no es considera acreditada l’existència de perjudicis d’impossible reparació que permeti donar lloc a la demanda de suspensió cautelar”.

Ben al contrari, els assessors legals del Govern van mantenir que la suspensió de les obres aniria “en contra de l’interès general en la mesura que les obres no estarien enllestides per la data de la celebració dels campionats de la Copa del Món d’esquí”. Els accionistes majoritaris de Saetde ja van demanar davant el batlle, mentre es tramitava la primera demanda, que es frenessin els treballs fins que no es decidís si la declaració d’interès nacional era correcta o no ho era. Tampoc llavors, com ara, es va estimar la petició.

Una de les bigues que han arribat al Tarter al damunt d'un gran camió.

Relacionat

Comencen a arribar les bigues que han de sustentar la plataforma esquiable de Soldeu
Vista de l'estat actual de les obres des de la rotonda de sortida del poble de Soldeu.

Relacionat

La plataforma esquiable de Soldeu ja ensenya ‘les dents’
Aval exprés del Govern a la plataforma de Soldeu... les demandes de l\'oposició podran esperar

Relacionat

Els Viladomat posen en marxa el recurs contra la sentència que avala la plataforma de Soldeu
Canillo culmina la tramitació exprés i Ensisa anuncia que les obres de la plataforma de Soldeu es posen en marxa

Relacionat

Els Viladomat s’inclinen per recórrer contra la sentència que avala la plataforma de Soldeu
Govern obvia que la plataforma de Soldeu va lligada a un edifici de serveis i aparcaments per intentar fer veure que compleix les normes

Relacionat

L’esport és cultura i educació i per tant la plataforma de Soldeu és legal i d’interès nacional

Comentaris

Trending