Els Viladomat posen en marxa el recurs contra la sentència que avala la plataforma de Soldeu

Els accionistes de Saetde ja han anunciat a la sala administrativa del TS la voluntat d’apel·lar contra la decisió que considera ajustada a dret la declaració d’interès nacional del projecte

Aval exprés del Govern a la plataforma de Soldeu... les demandes de l\'oposició podran esperar
Aval exprés del Govern a la plataforma de Soldeu... les demandes de l\'oposició podran esperar
Els accionistes majoritaris de la societat que explota els camps de neu del Pas de la Casa i Grau Roig (Saetde), la família Viladomat, ha posat en marxa els mecanismes legals pertinents per recórrer davant la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) la sentència de la Batllia que considera ajustada a llei la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu. Els recurrents consideren, segons algunes fonts, que la resolució de primera instància té un component altament polític i que, a més, ni dóna resposta jurídica a l’argumentació plantejada ni s’han practicat totes les proves escaients. “Dóna molt joc”, la sentència, segons les fonts.

Un dels punts que havia fet servir el Govern per declarar d’interès nacional la passarel·la era la carta de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que suposadament argumentava que la nova infraestructura era necessària per acollir les proves previstes per al 2019. Els batlles, en la seva decisió de mitjan febrer, donen valor jurídic, com aquell qui diu, a aquella missiva. En canvi, la batlle ponent no va donar curs a una de les peticions de prova dels germans Viladomat: que s’exigís l’expedient concret de l’adjudicació a Andorra dels campionats previstos per d’aquí un any. Entenen els recurrents que mai no es va vincular una cosa a l’altra.

Aquesta seria, només, una de les qüestions que es replantejaran davant la sala administrativa quan s’acabi formalitzant el recurs. Les fonts consultades han assegurat que s’estan duent a terme els passos pertinents per fer efectiu aquest recurs. Tal com fixen les normes de procediment processal, en la via administrativa, abans d’interposar formalment un recurs i fer efectius els arguments de l’apel·lació cal anunciar la intenció, justament, de dur a terme aquesta apel·lació. Aquest pas ja s’hauria donat. El recurrent sempre té marxa, si escau, per fer marxa enrere. Ara per ara, però, aquesta situació no es preveu.

Canillo culmina la tramitació exprés i Ensisa anuncia que les obres de la plataforma de Soldeu es posen en marxa

Relacionat

Els Viladomat s’inclinen per recórrer contra la sentència que avala la plataforma de Soldeu
Govern obvia que la plataforma de Soldeu va lligada a un edifici de serveis i aparcaments per intentar fer veure que compleix les normes

Relacionat

L’esport és cultura i educació i per tant la plataforma de Soldeu és legal i d’interès nacional

Comentaris

Trending