La Justícia manté aturat el projecte de centre d’alt rendiment del port d’Envalira

El Govern va adjudicar a BOMOSA la concessió del CRAMEA el juliol del 2016 i aquesta tardor hauria d’haver-se posat en marxa

-
-
Aquesta tardor s’hauria hagut de posar en marxa el Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA), el centre d’alt rendiment esportiu localitzat a les antigues instal·lacions del centre emissor de Sud-ràdio. No serà possible. La Justícia manté aturades les obres, que no es van arribar a començar, de manera cautelar. Saetde, la societat que explota les pistes d’esquí del Pas de la Casa, va fer una reclamació considerant que el projecte afecta zones que formen part de la concessió que ostenta.

Malgrat que en primera instància la Batllia va donar la raó a l’administració, també és cert que va mantenir la mesura cautelar, situació que vindria a demostrar, segons les fonts, que el debat de fons és menys clar del que la Justícia i les administracions mantenen. De fet, la causa està recorreguda davant la sala administrativa del Tribunal Superior i es preveu que abans no acabi l’any hi hagi una resolució definitiva.

El comú considera que el projecte de centre d’alt rendiment no afecta terrenys de concessió -Saetde hauria obtingut els darrers temps nova documentació històrica que evidenciaria que sí que una part dels terrenys per on haurien de discórrer les noves instal·lacions de l’equipament medicoesportiu estan concessionats des de fa anys- i el Govern creu que més enllà de qualsevol polèmica, el CRAMEA n'ha de quedar al marge, i no és necessària cap entesa amb Saetde perquè Ordenament Territorial estava convençut que tot el projecte estava dissenyat en terreny comunal.

La corporació encampadana ja havia elaborat un projecte d’accés soterrani per salvar una pista que passa per la zona. El comú, però, en el seu moment ja va deixar clar que mentre que no s’aclarís la disputa amb la societat gestora de l’estació d’esquí no tiraria endavant les obres de l’accés en concret. I el projecte en global està aturat per la Justícia i malgrat que la intenció inicial era que els treballs s’iniciessin la primavera del 2017 el més calent és a l’aigüera.

Destinat a esportistes professionals o semiprofessionals per fer estades de residència per a la preparació física, l’entrenament i la recuperació postesforç i també tractaments mèdics propis de la medicina esportiva, el CRAMEA es va adjudicar els darrers dies de juliol del 2016 a l’única empresa que es va presentar, l’andorrana CES 2508 SLU, del grup BOMOSA. El període de durada de la concessió administrativa era de 40 anys i es preveia un pressupost d’inversió per fer l’equipament d’onze milions d’euros.

Comentaris (5)

Trending