La Justícia espanyola ‘busca’ a Andorra diners d’una xarxa-fàbrica de narcotraficants desmantellada a Badalona

El jutge que dirigeix l’operació que fa uns dies va comportar la detenció d’una trentena de persones i la confiscació de 60 quilos de cocaïna hauria sol·licitat el bloqueig de dos comptes bancaris al Principat

L'operació policial es va centrar en el controvertit barri de Sant Roc, a Badalona.
L'operació policial es va centrar en el controvertit barri de Sant Roc, a Badalona.
El jutge que dirigeix l’operació que fa uns dies va comportar la desarticulació d’una xarxa de narcotraficants que essencialment actuava a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb el conflictiu barri de Sant Roc de Badalona com a epicentre, hauria sol·licitat el bloqueig de dos comptes bancaris al Principat pels quals, suposadament, haurien passat una part dels diners que la banda hauria mogut durant anys. El grup criminal, que hauria blanquejat bona part de la fortuna feta durant pràcticament les quatre dècades que el seu cap s’ha dedicat al negoci de la compra-venda de cocaïna adquirint un importat parc immobiliari a través de testaferros, facturava mig milió d’euros anual, segons els investigadors.

El cop al narcotràfic realitzat pels mossos d’esquadra sota la direcció del titular del jutjat d’instrucció número 3 de Badalona fa deu dies hauria permès desarticular la banda des del punt de vista de la introducció al mercat d’ingents quantitats de droga. De fet, durant l’operació es van detenir 28 persones -onze de les quals haurien estat empresonades de forma provisional- i entre altres estupefaents s’haurien comissat 60 quilos de cocaïna, a banda, també, de marihuana. La investigació, però, no havia tingut prou elements fins ara per analitzar l’estructura econòmica del grup. En la recta final de la investigació, els responsables de la mateixa haurien començat a tenir informació sobre els moviments dineraris, que s’han d’acabar de concretar amb noves indagacions.

En aquest marc, i segons que informa el portal de notícies especialitzat en informació judicial i policial ‘el taquígrafo’, el titular del jutjat badaloní que està al càrrec de la instrucció del cas hauria sol·licitat l’embargament de dos comptes bancaris a Andorra. Les dades que aparentment es poden facilitar des del Principat haurien de facilitar poder establir el recorregut dels diners o, com a mínim, de fixar una mica més els volums dineraris que hauria pogut arribar a moure la xarxa, que operava com si d’una fàbrica o una oficina es tractés. Els integrants del grup estaven assalariats i els ‘camells’, segons que s’ha informat oficialment els darrers dies, podien arribar a cobrar un salari de 3.000 euros mensuals amb jornades laborals de vuit hores estrictes.

Els integrants de la banda feien torns per poder subministrar la droga als clients les 24 hores del dia set dies a la setmana i els 365 dies de l’any. L’èxit del grup radicava en vendre paperines de cocaïna d’una puresa molt notable, i per tant d’una molt bona qualitat, a un preu relativament baix. Economia d’escala: com més droga venia més cocaïna podia comprar i a més baix cost l’aconseguia, amb la qual cosa a millor preu la podia oferir al detall. A banda dels comptes bancaris, també s’han embargat algunes propietats immobiliàries, algunes de les quals en zones relativament luxoses de Barcelona, i es va comissar pràcticament 1,5 milions d’euros en efectiu. La policia no només busca diners en comptes bancaris. També sospita, per les converses ‘punxades’, que la xarxa tindria enterrats diners en alguns dels terrenys o finques que havia adquirit.

Comentaris

Trending