La innovació i la sostenibilitat centraran l'onzè Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya

Hi participaran una trentena de ponents, Canillo serà la parròquia amfitriona, i es farà de de l’11 al 13 de març del 2020

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, la ministra de Turisme Verònica Canals; i el director de Turisme, Sergi Nadal, durant la presentació del congrés.
El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, la ministra de Turisme Verònica Canals; i el director de Turisme, Sergi Nadal, durant la presentació del congrés.
Aquest dilluns s’ha presentat en roda de premsa l’onzena edició del Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya, que sota el títol 'Mountainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat' tindrà lloc de l’11 al 13 de març del 2020. Canillo serà la parròquia amfitrona i les sessions de treball es desenvoluparan al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

La ministra de Turisme, Verònica Canals ha destacat que el títol del congrés   està alineat amb el lema de la XXVII Cimera iberoamericana d’Andorra 2020, 'Innovació per al desenvolupament sostenible -objectiu 2030'. Precisament, just abans del Congrés, els dies 9 i 10 de març del 2020, se celebrarà a Andorra la reunió de ministres de Turisme iberoamericans. Durant tota aquesta setmana, es parlarà de l’estratègia per assolir l’acompliment dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Canals ha destacat també la importància de poder aprendre de les millors experiències d’arreu del món en un àmbit de turisme de neu i de muntanya cabdal per a l’economia i el futur d’Andorra. Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó ha dit que la parròquia “s’enfronta també a aquest nou repte amb moltes ganes i il·lusió".

La cita espera superar els 350 assistents i hi haurà una trentena de ponents. El  programa està dividit en quatre sessions, que es desenvoluparan els dies 11 i 12 de març. La primera estarà dedicada íntegrament a les soluciones tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la segona posarà el focus en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i els productes locals, i la tercera farà referència al turisme inclusiu. Finalment, la quarta sessió tractarà de posar en relleu casos d’èxit d’infraestructures
turístiques dedicades al desenvolupament respectuós amb el medi ambient. El divendres 13 de març està previst que els assistents puguin fer alguna visita tècnica i gaudir d’activitats lúdiques.

El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern, juntament amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT), amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Amb una periodicitat biennal, la primera edició va tenir lloc l’any 1998 a Escaldes-Engordany i, des d’aleshores, cada edició s’organitza en una parròquia diferent.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending