La 'guerra de l'os' arriba als senders que uneixen l'Arieja amb Andorra

L'última acció és un cartell que adverteix els senderistes del perill de les bales perdudes

-
-
L'aparició d'un cartell a la zona d'Auzat, al nord d'Ordino que adverteix els senderistes del risc de rebre una bala perduda destinada a un os, és el darrer episodi de la polèmica que enfronta els defensors i els detractors de la reintroducció d'aquest animal. El tema és especialment sensible a l'Arieja, a la frontera amb Andorra.

La zona fronterera de l'Arieja amb Andorra viu amb passió la reintroducció de l'os amb col·lectius a favor i en contra. Les accions d'uns i altres són constants amb manifestacions, pintades a la carretera o cartells. Un d'ells avisa els senderistes del risc de sortir dels camins senyalitzats, recomana que vagin amb roba llampant i adverteix que poden rebre una bala perduda destinada a un os. "Els projectils poden ser mortals a més de tres quiòmetres", es recorda en el cartell.

Aquest avís arriba just en una època de l'any amb molts senderistes que fan els camins que uneixen Auzat i Andorra, ja sigui per Arinsal, pel Serrat o pel port de l'Arbella. Fins i tot hi ha l'anomenat 'Camí de retrobament' que va des d'Auzat fins a la Seu d'Urgell. Té un recorregut total de 102 km i està pensat per fer-lo en sis o nou etapes.

 L'aparició del cartell, firmat per  Les défenseurs de la montagne (els defensors de la muntanya), ha estat denunciat per les associacions en defensa de l'os, Pays de l'ours-Adet i Ferus a la prefectura de l'Arieja. La caça de l'os està prohibida a França des de l'any 1962.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending