La gestora del bus al Pas denuncia la “intimidació” d’un grup d’usuaris a un conductor

La societat lamenta que algunes persones van tenir “un comportament inadequat” i un “to amenaçador” a l’hora de recriminar al treballador que el bus arribés amb retard

-
-

La gestora de la línia entre el Pas de la Casa i Andorra la Vella presentarà una denúncia davant la policia arran del “comportament inadequat” que haurien tingut un grup de persones que volien agafar el bus el dilluns al vespre a la població encampadana. Segons s’ha lamentat des de la Cooperativa Interurbana, una de les societats de la UTE que va aconseguir la concessió del servei, es va intimidar i amenaçar el conductor del vehicle, al qual recriminaven el retard amb què va arribar a la localitat.

Així ho ha explicat el gerent de l’empresa, Gabriel Dalleres. L’incident s’hauria produït cap a les vuit del vespre quan a la parada de la plaça de l’Església hi havia molta gent –entre ells treballadors dels comerços que havien tancat una hora abans. Feia estona que esperaven un servei que havia de sortir del Pas a un quart de vuit, però el vehicle va arribar amb retard, ja que es va trobar amb retencions per la baixada de pistes. De fet, apunta Dalleres, era un bus enviat expressament quan es va comprovar que el que ja estava fent el servei no anava a l’hora.

"Incidències en el servei poden passar, però tothom s'ha de comportar", reclama el gerent de la gestora, Gabriel Dalleres

Un cop a la parada, i segons la societat gestora de la línia, algunes de les persones que esperaven van recriminar el conductor el retard. “El van intimidar amb to amenaçador”, ha assegurat Dalleres, tot manifestant que “el comportament va ser inadequat”. Per això, l’empresa té previst denunciar els fets davant la policia i que sigui el cos d’ordre qui dictamini si s’ha produït algun comportament que vulneri la llei. “Incidències en el servei poden produir-se, però tothom s’ha de comportar”, ha justificat el gerent de la UTE.

Des de la Cooperativa es remarca que el servei de la línia entre Andorra la Vella i el Pas, l’L4, és el “més complex” de gestionar de la nova xarxa. En primer lloc, pel volum d’usuaris a qui ha d’atendre -150.000 al llarg dels dos darrers mesos-. En segon, perquè no tots fan el trajecte sencer sinó que, en molts casos fan trams concrets. A més, hi ha el problema del trànsit a  les hores del tancament de les estacions. Malgrat això, s’entén que fins ara s’està gestionant de forma correcta.

“El nombre de queixes que rebem, en comparació al nombre total de passatgers és petit”, afirma Dalleres, que remarca que tenen catorze vehicles per realitzar el servei –un parc mòbil “suficient per cobrir-lo”-. Tot i això, deixa clar que “estem en fase d’observació” i si s’entén, principalment des del Govern, que cal introduir algun canvi, hi ha disposició per fer-lo.

 

Comentaris

Trending