La fiscalia de l'Audiència Nacional investiga el director del María Moliner

El sindicat CCOO el va denunciar el curs passat per quatre presumptes faltes molt greus

Comentaris

-
-

La Federació d'Ensenyament Comissions Obreres (CCOO) de l'Exterior ha informat, en un comunicat, que la denúncia que va interposar davant el Fiscal General de l'Estat sobre quatre presumptes faltes molt greus comeses pel director del col·legi espanyol María Moliner d'Andorra, segueix el seu curs. S'ha donat trasllat a la fiscalia de l'Audiència Nacional que està investigant la presumpta prevaricació del director del centre, Javier Alfaya Hurtado.

 

Per CCOO, el director del María Moliner, Javier Alfaya ha dut a terme irregularitats gravíssimes i el passat mes de juny va demanar l'obertura d'un expedient i que se li imposin les corresponents sancions administratives i penals que es puguin derivar de les seves actuacions.

El sindicat considera que el director va cometre quatre faltes greus: tota actuació que suposi discriminació, l'adopció d'acords manifestament il·legals, l'obstaculització a l'exercici de les llibertats públiques i drets sindicals i la violació de la neutralitat o independència polítiques, utilitzant les facultats atribuïdes per influir en processos electorals de qualsevol naturalesa o àmbit.

En una carta enviada a la ministra d'Educació i Formació Professional en funcions d'Espanya i la Fiscalia General s'acusava el director d'haver segrestat propaganda electoral, d'haver negat als treballadors el permís per anar a votar en les eleccions sindicals o a valorar negativament la funció docent d'una afiliada al sindicat.

Alfaya ha tingut el suport de la consellera d'Educació de l'ambaixada espanyola, Yolanda Varela que es va mostrat sorpresa davant les denúncies presentades per CCOO, En referència al tema de la propaganda electoral, la consellera va dir el passat mes de juliol que "va ser enviada al correu personal d'Alfaya, i en aquell moment ell es trobava de viatge". Aquest punt va ser replicat pels representants de CCOO assegurant que  "van ser enviades al seu correu oficial, una via per la qual sempre hem mantingut contacte". 

 

 

 

Comentaris (1)

Trending