La Federació proposa que no hi hagi descensos a Segona B

Es treballa en una proposta amb “un mecanisme exprés” per finalitzar la competició regular, play-offs a partit únic i amb un “sistema de concentració” i ampliar la categoria les properes tres o quatre temporades

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola.
Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola.

La Federació Espanyola de Futbol proposarà canviar el sistema de competició de Segona B per poder finalitzar la temporada. Així ho defensarà el president de l’ens, Luis Rubiales, davant dels diferents mandataris de les territorials. Segons s’ha informat des de l’entitat, la voluntat és que les fases d’ascens es disputessin a partit únic i concentrats en un sol lloc i que no hi hagués cap descens, fet que comportaria ampliar les properes temporades els grups o crear-ne un de nou.

Al llarg dels propers dies, Rubiales vol mantenir reunions amb els diferents presidents de les federacions autonòmiques per traslladar-los aquesta proposta. La idea, segons s’ha apuntat des de l’RFEF, és plantejar finalitzar la competició regular “mitjançant un mecanisme exprés” amb un “model uniforme a tot el futbol no professional” que sigui el mateix a totes les comunitats autònomes. Això afectaria, entre altres categories, la Segona B on milita l’FC Andorra.

El text fet públic des de l’ens no és clar, però es podria arribar a interpretar que el que es faria és finalitzar la lliga regular tal com estava en la darrera jornada disputada. L’Andorra quedaria, doncs, en novena posició del grup 3 de la categoria.

Es dona a entendre que es vol que la lliga regular acabi com està ara, fet que deixaria l'FC Andorra en novena posició del grup 3

També es faria un sistema diferent per a decidir els ascensos. El play off es faria a partit únic, amb “un sistema de concentració”. La idea és garantir el mateix nombre d’ascensos previst a l’inici del campionat. És a dir: quatre de Segona B a Segona A i 18 des de Tercera.

El que no hi hauria serien descensos, ja que es considera que la situació “és excepcional”. Això suposaria que, de cop i volta, la categoria on milita el club tricolor passaria a tenir 98 equips. Als 80 actuals s’hi restarien els quatre que ascendissin a Segona A, els quatre que baixessin des de plata i els 18 que pugessin des de Tercera. La Federació proposa treballar “els mecanismes oportuns” per afrontar aquest increment de clubs amb “una vigència màxima de tres o quatre temporades” fins que “s’acometi de forma planificada la pertinent reestructuració” que “converteixi en elit les competicions no professionals mitjançant un equilibri sostenible i adequat”. Entre les opcions hi hauria la d’ampliar els grups o crear-ne un de nou.  

Etiquetes

Comentaris

Trending