La dona d'Oriol Pujol reconeix que tenia un sol compte a Andbank que manejava únicament el seu marit

Comentaris

La dona d\'Oriol Pujol reconeix que tenia un sol compte a Andbank que manejava únicament el seu marit
La dona d\'Oriol Pujol reconeix que tenia un sol compte a Andbank que manejava únicament el seu marit

L’esposa d’Oriol Pujol Ferrusola, el fill de l’expresident català que estava cridat a succeir-lo en l’activitat política, ha declarat aquest dijous davant el magistrat de l’Audiència nacional espanyola que instrueix el ‘cas Pujol’, José de la Mata, que tenia un compte a Andbank. Anna Vidal ha explicat que en un moment va passar a ser cotitular d’un dipòsit juntament amb el seu marit perquè aquest li ho va dir i es refiava del que li deia Oriol.

De fet, segons Vidal, qui va ordenar fer totes les operacions que hagués experimentat aquell compte era Pujol. Oriol, en un moment donat, va decidir fer donació de tots els diners al seu germà Jordi. Per al membre de la família que més immers estava en política després del seu pare -va arribar a ser secretari general de CDC, portaveu parlamentari de CiU al Parlament català i un dels candidats a succeir Artur Mas abans que esclatés el cas de les ITV-, tenir diners a Andorra l’“incomodava”.

Anna Vidal ha negat, això sí, haver compartit cap compte amb el seu cunyat Jordi. Ho ha fet escudant-se en un certificat recentment emès per Andbank. Aquest certificat l’hauria elaborat ara l’entitat amb seu al Centre de Negoci per contradir-ne un altre, del propi banc, que ha arribat a la fiscalia espanyola anticorrupció i, per aquesta via, s’hauria acabat incorporant a la causa oberta contra els Pujol a Madrid.

El certificat més nou, que no diu res més que Vidal no era cotitular d’un determinat compte, ha servit perquè la batlle Maria Àngels Moreno hagi apuntat la possibilitat que s’hagi d’obrir una causa judicial contra Higini Cierco per una suposada revelació de secrets bancaris o d’informació íntima. Moreno considera que el certificat aparegut a Madrid s’hauria o bé falsificat o bé seria un error material o administratiu del prop Andbank que en haver de certificar tantes coses un mateix dia s’hauria confós.

Altres fonts coneixedores de la causa han assegurat que Andbank hauria pogut incórrer al seu dia en algun tipus de confusió perquè la interconnexió de comptes entre els diversos membres de la família Pujol era molt elevada. I que, en tot cas, no hi ha cap aparença de falsificació en el certificat que considera Vidal cotitular en un compte juntament amb Jordi Pujol Ferrusola.

 

Comentaris

Trending