La distribuïdora de l'aigua infectada passa tota la responsabilitat a l'empresa d'Arinsal

Comentaris

La distribuïdora dels bidons d’aigua que han causat com a mínim malestar amb necessitat d’atenció mèdica a més de 3.000 persones a les àrees de Barcelona i Tarragona ha traspassat obertament tota la responsabilitat de la infecció a Aigua del Pirineu, la societat que explota la font d’Arinsal. Eden Springs España ha emès aquest dimarts un comunicat en la seva pàgina electrònica en què deixa clar que en les seves instal·lacions i procediments duts a terme “no s’ha detectat cap anomalia”. I que “la possible font del problema podria ser l’aigua de l’embotelladora de Font d’Arinsal a Andorra”.

En relació amb les constatacions fetes per la Generalitat i la situació creada, l’empresa distribuïdora ha afirmat que “estem totalment a disposició de les autoritats catalanes i andorranes per col·laborar amb les investigacions”. El departament de Salut de Govern ha assegurat per activa i per passiva que els controls preceptius que es fan a la captació massanenca han superat tots els indicadors comunament establerts. Però no obstant això, el departament políticament dirigit per Carles Álvarez Marfany s’ha vist obligat a fer proves complementàries atès que la Generalitat ja ha determinat que la infecció seria causada per un neovirus que probablement tindria origen en la femta d’alguns animals. 

La qüestió és saber és com aquesta femta -o el virus que ella transmet- va acabar anant a parar a l’aigua. I si és només en una de les línies de producció de botelles o es tracta d’un cas més generalitzat. Inicialment es va aturar la producció embotelladora destinada al grup Eden, amb el qual feia poc que Aigua del Pirineu feia poques setmanes que havia arribat a un acord empresarial. Però finalment s’ha acabat aturant tota l’activitat productiva per ampliar la tasca analítica.

I és que fa poca estona que la Generalitat acaba d’elevar fins a 3.166 les persones afectades per la infecció. Donat que en molts casos es tracta de situacions lleus, al final el departament de Salut català ha estat proactiu en la recollida de dades d’afectacions i està contactat amb cadascuna de les empreses que van rebre aigua distribuïda per Eden i embotellada a Arinsal per saber de primera mà quantes baixes han tingut. D’aquí que la xifra s’anirà incrementant progressivament de manera molt notable en les properes hores o dies.

“Des d’Eden España lamentem profundament el malestar dels afectats pel brot de gastroenteritis de Barcelona i Tarragona i compartim la preocupació dels nostres clients”, ha assegurat la firma, que manté que dispensa un contacte continu amb els receptors de la seva aigua per veure l’evolució de l’afectació. “Volem agrair als clients la seva col·laboració i comprensió durant aquests dies”, han afirmat des de la companyia, que hi han afegit que “facilitarem més informació tan aviat com sigui possible”.

Comentaris

Trending