La directora del FinCEN plega per anar-se'n... a l'HSBC

Comentaris

La directora del FinCEN plega per anar-se\'n... a l\'HSBC
La directora del FinCEN plega per anar-se\'n... a l\'HSBC

Jennifer Shasky Calvery deixa la direcció del FinCEN. La fins ara màxima responsable de l’agència del departament del Tresor americà que combat el blanqueig de capitals plegarà a finals de maig per incorporar-se, curiosament, a HSBC, una entitat que l’organisme que ha liderat Shasky Calvery coneix d’allò més bé. 

La màxima responsable del FinCEN cessa en el càrrec per voluntat pròpia i encara amb dos conflictius casos oberts: el del FBME i el de BPA. Shasky Calvery dirigia el FinCEN des del setembre del 2012. Però tota la seva carrera professional s’ha centrat en el sector públic americà, incloent-hi quinze anys de servei al departament de Justícia, on gran part del seu treball es va centrar en la lluita contra la delinqüència financera.

En anunciar el seu comiat, Shasky Calvery, que fa pocs dies va reconèixer que les decisions judicials en el ‘cas BPA’ i també en el plet obert per FBME l’únic que poden fer és detectar les deficiències de l’agència que dirigeix i promoure’n una millora, va afirmar que ara tot just l’organisme “ha començat a aprofitar el potencial del personal dedicat al FinCEN i la seva profunda base de dades i recursos”. Calvery hi va afegir que: “Espero que haguem construït una base sòlida perquè el FinCEN pugui realitzar millor la seva missió en el futur. FinCEN té molt a oferir en la lluita contra el terrorisme, contra la delinqüència financera internacional i contra el tràfic de drogues i el frau financer. Servir com a directora del FinCEN ha estat un honor i un privilegi i aplicaré les lliçons que he après aquí allí on vagi”.

I tindrà feina. Poc després que es comuniqués la seva marxa del FinCEN també ha transcendit la seva nova destinació: HSBC Holdings Plc, una firma que està treballant per intentar complir els termes d’un acord sancionador al qual va arribar amb el govern americà justament arran d’una investigació de l’agència del departament del Tresor. Diverses fonts properes a l’encara directora del FinCEN han confirmat el seu futur laboral. Ella ha declinat fer manifestacions.

En tot cas, i malgrat que no se sap quan s’incorporarà a la nova destinació, Calvery, que deixarà el FinCEN el 27 de maig, s’incorporarà en un departament que tindrà com a missió reforçar la seva lluita contra la delinqüència financera global. De fet, establir més i millors controls per evitar el blanqueig de diners és un dels acords subscrits per HSBC amb el departament de Justícia americà.

Comentaris

Trending