La directora del FinCEN admet que les decisions judicials ajuden l'agència a millorar

Comentaris

La directora del FinCEN admet que les decisions judicials ajuden l\'agència a millorar
La directora del FinCEN admet que les decisions judicials ajuden l\'agència a millorar

La directora del FinCEN, Jennifer Shasky Calvery, ha admès que la jurisprudència derivada de casos com el de la Banca Privada d’Andorra (BPA) o del banc tanzanès establert a Xipre FBME ajudaran a finar els procediments emprats per l’agència del Tresor americà. Shasky Calvery no s’ha volgut referir en cap cas a la demanda interposada pels accionistes majoritaris de BPA, però sí que ha reconegut que “allò normal és que la jurisprudència es vagi usant cada vegada més sovint”.

La directora del FinCEN va assistir fa uns dies a una conferència sobre el combat del rentat de capitals i la manera de procedir dels Estats Units. En un acte celebrat a Miami i organitzat per FIBA Bankers, es van tractar, entre d’altres, els dos casos que més maldecaps estan donant des del punt de vista legal a l’agència que depèn del departament del Tresor. En aquest marc, un dels advocats que formen part de l’equip d’assessors jurídics dels accionistes majoritaris de BPA als EUA, Aaaron T. Wolfson, va posar de relleu la necessitat de restituir la reputació a la família Cierco i de retornar el banc als seus propietaris i, alhora, compensar-los, vist com de malament s’hauria actuat en tot l’afer.

Durant una pausa, i a preguntes d’un periodista del Wall Street Journal, la directora del FinCEN va declinar donar la seva opinió sobre el ‘cas BPA. Però sí que va reconèixer que les decisions judicials acaben contribuint al fet que l’agència pugui fer la seva feina d’una manera més legalment ajustada. Sense dir-ho obertament ni tan sols reconèixer-ho, Shasky Calvery sí deixava entreveure que hi ha massa procediments que no s’han fet de manera prou adequada i que cal estudiar-los per millorar o que altres poders, com el judicial, hi diguin la seva per posar ordre.

Comentaris

Trending