La decisió de la policia andorrana de fer retirar un adhesiu CAT que tapava la E d'un vehicle encén les xarxes

Comentaris

La decisió de la policia andorrana de fer retirar un adhesiu CAT que tapava la E d\'un vehicle encén les xarxes
La decisió de la policia andorrana de fer retirar un adhesiu CAT que tapava la E d\'un vehicle encén les xarxes
  • Notable polèmica a través de les xarxes socials després que una resident al Principat denunciés que el cos de l'ordre li va fer retirar la pegatina quan passava la frontera
  • Amb el Codi de circulació a la mà, els agents poden arribar a sancionar però no ho solen fer mai amb cotxes estrangers als quals els solen comprovar la documentació i poc més

El fet que la policia andorrana, a la frontera, obligués diumenge a la tarda a una resident que accedia amb cotxe al país a retirar un adhesiu amb el CAT que cobria la E de la matrícula espanyola ha encès aquest dilluns les xarxes socials. L’afectada, una periodista catalana resident al Principat, va servir la qüestió en safata a través d’una piulada al seu compte de Twitter on hi deia "Ni Guardia Civil ni Policía Nacional. Qui m'ha obligat a treure el CAP de la matrícula a la frontera ha estat la policia andorrana”. Posteriorment hi va afegir, en una altra aportació a la xarxa, "L'alternativa si t'hi negues, no deixar-te passar. Girar cua. Espanya té en Andorra un aliat. #lamentable #indignant”.

Les apreciacions de la resident han comportat un munt de repiulades i un notable volum de comentaris. Tant a favor de la posició mostrada per l’afectada com en contra dels comentaris que acusen Andorra de ser servil a l’Estat espanyol o hostil a Catalunya. De fet, moltes veus s’han mostrat a la xarxa indignades pel fet que sigui la policia andorrana qui hagi d’immiscir-se en aquestes qüestions. Fonts de la policia han assegurat que se sol fer molt poc cas als vehicles estrangers en qüestions com aquestes. No obstant, les mateixes fonts han recordat que hi hauria un incompliment en tractar-se d’una persona resident que circula amb un vehicle matriculat a Espanya. 

Sia com vulgui, però, la qüestió, dins el cos policial, no hauria agafat cap rellevància, segons els consultats, que han deixat clar que es deuria tractar d’un fet molt puntual. Les mateixes fonts han assegurat que en el cas dels cotxes andorrans no hi ha cap mena de dubte: l’únic distintiu possible és l’AND. I qualsevol altre, CAT o el que sia, suposa una sanció. Els consultats han assegurat que “amb el Codi de circulació a la mà, sí que es pot arribar a sancionar un cotxe estranger que no porti degudament el seu distintiu de país”, com seria el cas, però que no se sol sancionar per aquesta qüestió. El que se sol fer és revisar que el conductor i el vehicle tenen tota la documentació necessària degudament en regla. És clar, però, que l’actuació puntual de cada agent és més subjectiva.

Alguns dels enfrontaments entre ferms avaladors de la intervenció de la policia andorrana i del fet que estava plenament justificada l’actuació de petició de retirada de l’adhesiu i de defensors del paper, al seu parer “vergonyós”, del cos d’ordre andorrà per ‘ficar-se’ en aquests afers han estat especialment agres.

Comentaris

Trending